Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte binlerce tatilci rotayı Bursa’nın zirvesi Uludağ’a çevirdi.
15 günlük tatili fırsat bilen öğrenciler ve aileler pistleri doldururken, oteller bölgesinde kelimenin tam anlamıyla bir "sömestir cümbüşü" yaşanıyor. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle kapasitesinin sınırlarını zorlayan merkezde, dondurucu soğuğa rağmen kış şenliği havası hakim.

Zirvede konaklama fiyatları arasındaki uçurum dikkat çekiyor. Lüks otellerde gecelik kişi başı ücretler 42 bin TL’ye kadar tırmanırken, kamu misafirhanelerinde bu rakam 2 bin 500 TL bandında seyrediyor. Fiyatlardaki bu yüksek seyire rağmen 8 bin 500 yatak kapasiteli bölgedeki otellerin neredeyse tamamı doldu. Rezervasyonların günler öncesinden kapandığı Uludağ’da, hem lüksü tercih edenler hem de ekonomik tatil arayanlar aynı pistlerde buluştu.

Kar kalınlığının 80 santimetreye ulaştığı merkezde hava sıcaklığı gece saatlerinde sıfırın altında 11 dereceye kadar düşüyor. Ancak soğuk hava tatilcilere engel olamadı; profesyonel kayakçıların yanı sıra poşetlerle kayan günübirlikçiler ve sosyal medya için poz veren gençler renkli görüntüler oluşturdu. Yoğunluk nedeniyle telesiyej ve teleskilerin önünde uzun kuyruklar oluşurken, yetkililer kazalara karşı uyarılarda bulunuyor.
Güvenlik önlemleri ise en üst seviyeye çıkarıldı. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve sağlık ekipleri olası kayak kazalarına karşı pistlerde teyakkuzda bekliyor. Milli Park girişinden itibaren denetimlerini sıklaştıran jandarma ekipleri, kar lastiği ve zinciri bulunmayan araçların oteller bölgesine çıkışına izin vermiyor. Önümüzdeki hafta yeni bir kar yağışının beklendiği Uludağ'da, işletmeciler yoğunluğun tatil sonuna kadar artarak devam etmesini öngörüyor.
















