İstanbul’un Şişli ilçesinde bir kağıt toplayıcısının çöp konteynerinde bulduğu başsız cesedin, 3 yıl önce Türkiye’ye gelen Özbekistan uyruklu Durdona Khokimova’ya ait olduğu parmak izi çalışmasıyla kesinleşti.
Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü soruşturma sonucunda, katil zanlısının genç kadının bir yıl önce sosyal medya üzerinden tanıştığı erkek arkadaşı Dılshod Akhrol Uglı T. olduğu belirlendi. Zanlının, evinde çıkan tartışma sonrası Khokimova’yı vahşice katlettiği ve ardından bir arkadaşından yardım alarak cesedi parçalara ayırdığı tespit edildi.
Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan zanlının ifadeleri, olayın vahametini gözler önüne serdi. Cesetten kurtulmak için başı ve bacakları kesip farklı çöp konteynerlerine dağıtan zanlılarla birlikte, olayla bağlantılı olduğu düşünülen toplam 3 kişi gözaltına alındı. Genç kadının cinayetten önce de zanlıyla şiddetli tartışmalar yaşadığı ve ilişkiyi bitirmek istediği öğrenilirken, Cinayet Büro ekiplerinin çöplerin arasında yürüttüğü 40 dakikalık operasyonla cesede ait tüm parçaların bulunduğu bildirildi.



















