Osmangazi Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında toplumsal farkındalığı artırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Engelli bireyler ve ailelerinin bir araya geldiği Kent Lokantası’ndaki özel kahvaltıya Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Şafak Sayan ve Osmangazi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Orhan Koca gibi önemli isimler katıldı.
Etkinlikte söz alan Vali Yardımcısı Mustafa Güney, engelli bireylere verilen hakların bir lütuf değil, uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış temel bir hak olduğunu vurguladı.

Güney, engelli bireylere haklarını aramaları konusunda çağrıda bulundu:
“Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın’a bu güzel etkinlikler için çok teşekkür ediyorum. Engelli bireylere verilen haklar lütuf değildir. Birleşmiş Milletler’in engelli hakları sözleşmesi var, Türkiye bunu 2009’da imzaladı. Dolayısıyla bu, anayasamızın da üstünde bir kuraldır. Sizlere verilen haklar lütuf değil, haktır. Haklarınızı arayın, isteyin. Biz eksiklikleri tamamlayalım.”
"Görünmez Engelleri Yok Etmekle Yükümlüyüz"
Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Şafak Sayan da yaptığı konuşmada, engelin yalnızca bireyin hayatına konulmuş bir sınır olmadığını dile getirdi. Sayan, asıl engelin toplumun görmediği ve dikkate almadığı alanlarda başladığını belirterek sorumluluk çağrısı yaptı:
“Bizler bu sınırları kaldırmak, görünmez engelleri yok etmek ve herkes için daha erişilebilir bir yaşam oluşturmakla yükümlüyüz. Toplumun gerçek gücü, farklılıklarına değer vermesinde ve eşitliği benimsemesinde çıkar.”
Etkinlikler Tiyatro İle Sonlanacak
Osmangazi Kent Konseyi Genel Sekreteri Mutlu Çınar, 3 Aralık kapsamında yoğun bir çalışma sürdürdüklerini belirterek, etkinliklerin finalinin ‘Miras Değil Mübarek’ adlı tiyatro oyunuyla yapılacağını ve tüm Bursalıları davet ettiğini söyledi.
Osmangazi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Orhan Koca ise, büyük bir özveriyle çalıştıklarını kaydederek, “Hiçbir engelli birey evde kalmamalı. Özgürce dolaşabildiği bir Bursa için, Osmangazi için elimizden geleni fazlasıyla yapacağız,” açıklamasında bulundu.
Kahvaltının ardından çalan müzikler eşliğinde doyasıya eğlenen engelli bireyler, etkinlikten mutlu ayrıldı.



















