Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, 2024 yılı boyunca gerçekleştirilen çalışmalar ve hayata geçirilen projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Aydın, 9 aylık süreçte 25 temel atma ve açılış programı düzenlediklerini belirterek, 2025 yılı için belirlenen yeni hedeflerden bahsetti.
Başkan Aydın, ilçeye kazandırılan kreşlerin belediye bütçesi yerine hayırsever vatandaşların desteğiyle yapıldığını vurgulayarak, “Belediye bütçesinden para harcamadan kreşleri inşa ediyoruz. Türkan Saylan Kız Öğrenci Yurdu’nun temelini de yılbaşından sonra atacağız” dedi.
Haziran ayında hizmete açılan Halk Lokantası’nın kısa sürede büyük bir talep gördüğünü söyleyen Aydın, “150 bin kişi Halk Lokantası’ndan faydalandı. 80 TL’ye dört çeşit yemek sunarak vatandaşlarımıza destek oluyoruz. İkinci Halk Lokantası’nı açıp bu projeyi Kent Lokantası adıyla yaygınlaştıracağız” ifadelerini kullandı.
2025 yılı temennilerini dile getiren Başkan Aydın, “Zor günlerden geçsek de umudumuzu kaybetmemeliyiz. Atalarımızın mücadelesi bize ilham kaynağı olmalı. 2025 yılının daha mutlu, huzurlu ve barış dolu geçmesini temenni ediyorum. Osmangazililere ve tüm Bursalılara mutlu yıllar diliyorum” dedi.
9 Ayda 25 Proje Hayata Geçirildi
Göreve geldikleri andan itibaren hızlı bir çalışma temposu yakaladıklarını vurgulayan Başkan Aydın, “Ayça Azak Gündüz Bakımevi ve Kreşi’ni kısa sürede tamamlayıp hizmete sunduk. Çirişhane Spor Tesisi, Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi, Gezici Kütüphane ve Genç Kafeler gibi birçok projeyi ilçemize kazandırdık” dedi.Kreşler Hayırseverlerin Desteğiyle İnşa Ediliyor
Başkan Aydın, ilçeye kazandırılan kreşlerin belediye bütçesi yerine hayırsever vatandaşların desteğiyle yapıldığını vurgulayarak, “Belediye bütçesinden para harcamadan kreşleri inşa ediyoruz. Türkan Saylan Kız Öğrenci Yurdu’nun temelini de yılbaşından sonra atacağız” dedi.Halk Lokantası’ndan 150 Bin Kişi Faydalandı
Haziran ayında hizmete açılan Halk Lokantası’nın kısa sürede büyük bir talep gördüğünü söyleyen Aydın, “150 bin kişi Halk Lokantası’ndan faydalandı. 80 TL’ye dört çeşit yemek sunarak vatandaşlarımıza destek oluyoruz. İkinci Halk Lokantası’nı açıp bu projeyi Kent Lokantası adıyla yaygınlaştıracağız” ifadelerini kullandı.Fabrika-i Hümayun, Tarihin Merkezi Olacak
Başkan Aydın, Bursa’nın turizm potansiyelini artırmak için Hisar bölgesine odaklandıklarını belirtti. “Fabrika-i Hümayun’u kamulaştırarak kültür ve sanat merkezi haline getireceğiz. Sergiler, festivaller ve etkinliklerle bölgeyi canlandırmayı hedefliyoruz. Bursa’yı tanıtacak projelerle turizmde hak ettiği yere ulaşacağız” dedi.2025 İçin Umut ve Hedefler
2025 yılı temennilerini dile getiren Başkan Aydın, “Zor günlerden geçsek de umudumuzu kaybetmemeliyiz. Atalarımızın mücadelesi bize ilham kaynağı olmalı. 2025 yılının daha mutlu, huzurlu ve barış dolu geçmesini temenni ediyorum. Osmangazililere ve tüm Bursalılara mutlu yıllar diliyorum” dedi.














