Meral Akşener'in aday olmayacağını açıklamasının ardından genel başkanlık için hızla iki aday ortaya çıktı.İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu, Akşener'in aday olmayacağını açıklamasının ardından partisinin seçimli kurultayında genel başkanlık için yarışacağını duyurdu.Dervişoğlu, "Böylesini kritik bir eşikte gelişmelere kayıtsız kalabilmem ve tarihin üzerime yüklediği sorumluluktan uzak durabilmem mümkün değildir" ifadelerini kullandı.
Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, 27 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Olağanüstü Kurultayımızla ilgili bir açıklamada bulunmuş ve kapsamlı bir değerlendirmeyle birlikte aday olmayacaklarını kamuoyuna ilan etmişlerdir.
— Müsavat Dervişoğlu (@MDervisogluTR) April 8, 2024
Aldıkları kararı her zaman olduğu gibi… https://t.co/a8FNptEW3d
Koray Aydın'dan adaylık açıklaması
Öte yandan İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Koray Aydın da genel başkanlık için aday olacağını açıkladı.Gazeteci İsmail Saymaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunu kaydetti:"Az önce Koray Aydın’la görüştüm. “Siz de genel başkanlığına aday mısınız?” diye sordum. “Evet, ben de adayım” dedi."



















