İnegöl Belediyesi’nin gönüllü gençlerden oluşturduğu Baykoca Proje Takımları tarafından hazırlanan 3 proje, 8. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Fuarına görücüye çıktı. Baykoca Elektrikli Gezi Aracı, Zirai İnsansız Hava Aracı (ZİHA) ve Feza Kadı Drone Takımı ile geleceğin teknolojilerinin yer aldığı fuara katılan İnegöl Belediyesi, fuarın en gözde katılımcısı oldu. Özellikle prototip şeklindeki Baykoca Gezi Aracı, fuarın ilgi odağı oldu. 3 mega projeyle İnegöl Belediyesi standı en çok ziyaret edilen stantlar arasında yerini aldı.
Belediye Başkanı Alper Taban’ın da hazır bulunduğu fuarda, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olan Fatma Şahin, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile Nijerya’dan Bakan düzeyinde konuklar İnegöl Belediyesi standını ziyaret etti.

Belediye Başkanı Alper Taban’ın da hazır bulunduğu fuarda, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olan Fatma Şahin, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile Nijerya’dan Bakan düzeyinde konuklar İnegöl Belediyesi standını ziyaret etti.
ÖNCÜ VE YENİLİKÇİ BELEDİYE
İstanbul Akılı Şehirler ve Şebekeler Fuarı ile İnegöl Belediyesi’nin fuara ilişkin çalışmaları hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün İstanbul’da 8’incisi gerçekleşen Uluslararası İstanbul Akılı Şehirler ve Şebekeler Fuarında yer alıyoruz. Burada İnegöl Belediyesi olarak katılımcı olarak bulunmaktayız. Bu fuarda dijital dönüşüm, akıllı şebekeler ve kapsamlı şehirler, Kentsel Çevre ve Akıllı Enerji ve Akıllı Ulaşım sistemleri gibi yine günümüzün en değerli stepi olan su kaynakları ve üretimiyle alakalı başlıkların bulunduğu bir fuar. Fuar 2 gün sürecek. Burada bizler de öncü ve yenilikçi bir belediye olarak, sürekli gelişimi hedefleyen bir belediye olarak 3 ayrı çalışmayla fuarda yerimizi aldık” dedi.BAYKOCA ELEKTRİKLİ GEZİ ARACI
Fuarda yer alan İnegöl Belediyesi’nin çalışmalarından da söz eden Başkan Taban, şöyle devam etti: “Belediyemiz bünyesinde genç arkadaşlarımızla oluşturduğumuz proje ekiplerimiz var. Burada da sergilenen Baykoca Elektrikli Gezi Aracını bizler hayal ettik ve bunu ete kemiğe büründürecek hale doğru ilerletiyoruz. Baykoca şehrimizin önemli bir değeri. Baykoca Osmanlı hanedanının ilk şehididir ve İnegöl’de metfundur. Dolayısıyla hem geçmişimizi hayırla yad etmek ve onlara yaraşan eserler ortaya koymak anlamında da elektrikli gezi aracını üretmeye başladık. İnşallah çok yakın zamanda sahaya inecek ve kullanılabilir hale gelecek aracımız şuanda prototip haliyle fuar alanında sergilenmektedir.”


















