İran'ın casuslukla suçladığı İngiltere-İran çifte vatandaşı Nazanin Zaghari-Ratcliffe'in eşi Richard Ratcliffe, 2016'dan bu yana İran'da tutulan eşinin serbest bırakılması için açlık grevi başlattı ve İngiliz hükümetini bu süreçte yeterince çaba göstermemekle suçladı.Ratcliffe, casusluk suçlamasıyla 5 yıldan fazla süredir İran'da tutulan eşinin aldığı ikinci cezaya itirazının kabul edilmemesinin ardından İngiltere Dışişleri Bakanlığı önünde başlattığı açlık grevini ve İngiliz hükümetinden taleplerini AA muhabirine anlattı.Eşinin serbest bırakılması için daha önce İran'ın Londra Büyükelçiliği önünde açlık grevi düzenlediğini hatırlatan Ratcliffe, "Bu kez İngiliz hükümeti (eşinin serbest bırakılması için) yeterince çaba göstermediğine dikkati çekmek için açlık grevine başladım." dedi.
Ratcliffe, eşinin aldığı ikinci cezaya yaptığı itirazın geçen hafta sonu reddedilmesiyle yakında hapse gireceğini belirterek, "Burada olmamın bir nedeni sadece bunun durdurulması gerektiğini söylemek için acil bir eylem. Hapishaneye geri dönmesini istemiyorum, hükümetin bir şeyler yapması gerekiyor." dedi.
Ratcliffe, "Hükümetin davamızı çözmesi için yapabileceği tek şey, içinden geçtiği borcu kapatabilmesidir. Yeni Dışişleri Bakanı'na (Liz Truss) dedim ve selefine demiştim ki eğer o parayı ödemezseniz Nazanin eve gelmeyecek." ifadelerini kullandı.
Ratcliffe, eşinin aldığı ikinci cezaya yaptığı itirazın geçen hafta sonu reddedilmesiyle yakında hapse gireceğini belirterek, "Burada olmamın bir nedeni sadece bunun durdurulması gerektiğini söylemek için acil bir eylem. Hapishaneye geri dönmesini istemiyorum, hükümetin bir şeyler yapması gerekiyor." dedi."Nazanin mahkum değil rehine"
İngiliz hükümetinin, çifte vatandaş olan eşinin davasıyla ilgilenme politikasının işe yaramadığını söyleyen Ratcliffe, 5 buçuk yıldır müzakere edildiğini ancak herhangi bir sonuç alınmadığını anlattı.Ratcliffe, "Nazanin'le ve başkalarıyla sadece oyun oynuyorlar. Talepler, açıkçası İngiliz hükümeti Nazanin'i tek başına eve getiremez. İran hükümetine ihtiyaç duyan bir durum, tamamen onların (İngiliz hükümetinin) kontrolünde değil ancak yapabilecekleri şeyler var." diye konuştu.İngiltere'nin İran'a olan 400 milyon sterlinlik borcuna atıfta bulunan Ratcliffe, İngiliz hükümetinin, failin cezalandırılması için Nazanin'in "mahkum değil, rehine olduğunu kabul etmesi" gerektiğini söyledi.
Ratcliffe, "Hükümetin davamızı çözmesi için yapabileceği tek şey, içinden geçtiği borcu kapatabilmesidir. Yeni Dışişleri Bakanı'na (Liz Truss) dedim ve selefine demiştim ki eğer o parayı ödemezseniz Nazanin eve gelmeyecek." ifadelerini kullandı.


















