SSK ve BAĞ-KUR emeklileri 2026’nın ilk 6 ayı için yüzde 12,19 zam alırken, en düşük emekli aylığı yüzde 18,4 artışla 20 bin liraya yükseltildi. Maaş artışlarının ardından gözler Ramazan Bayramı öncesi bayram ikramiyesine çevrildi.
Emekli bayram ikramiyelerine ilişkin Ankara kulislerinde yeni senaryolar konuşuluyor. SGK Baş Uzmanı İsa Karakaş, mevcut 4 bin liralık ikramiyenin yüzde 25 ile yüzde 50 arasında artırılmasının gündemde olduğunu, bu artışın gerçekleşmesi halinde ikramiyenin 5 bin liraya çıkabileceğini söyledi.
TGRT haber canlı yayınında değerlendirmelerde bulunan Karakaş, şu an için netleşmiş bir çalışma bulunmadığını belirterek, bu konuda belirleyici unsurun ekonomi yönetimi olduğunu ifade etti.
Karakaş, kulislerde konuşulan yüzde 25’lik artış formülüne göre Ramazan Bayramı ikramiyesinin 5 bin lira olabileceğini dile getirdi. Yüzde 50’lik artış senaryosunun da masada olduğu belirtilirken, rakamların kesinleşmediği vurgulandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın inisiyatif kullanması durumunda ikramiye tutarının 5 bin 500 liraya, hatta 6 bin liraya kadar yükseltilebileceğini söyleyen Karakaş, beklentinin genel olarak 5 bin ile 6 bin lira bandında şekillendiğini aktardı.
Bir diğer senaryoya göre ise Ramazan Bayramı’nda ikramiyenin 5 bin lira olarak ödenmesi, Kurban Bayramı’nda ise 6 bin liraya çıkarılması ihtimali bulunuyor.
Karakaş ayrıca, kamuoyunda zaman zaman gündeme gelen “1 maaş ikramiye” iddialarının gerçekçi olmadığını belirterek, ikramiye tutarının 5-6 bin lira bandında olmasının daha olası görüldüğünü ifade etti.



















