Perakendede Dev Satış İddiası: CarrefourSA Mağazaları Bölünerek Satışa Çıktı
İSTANBUL – Türkiye perakende sektörünü yakından ilgilendiren önemli bir iddia gündeme geldi. Sektör kaynaklarına dayandırılan habere göre, Sabancı Holding'in perakende iştiraki CarrefourSA (CRFSA) mağazalarını satmak üzere A101 ve Anpagross ile görüşmelere başladığı öne sürüldü.
İddia edilen satış planı, CarrefourSA bünyesindeki mağazaların iki farklı alıcıya formatlarına göre devredilmesini kapsıyor. Buna göre;
Hipermarketler formatındaki büyük mağazaları Anpagross devralmayı planlıyor.
Süpermarketler formatındaki mağazalarla ise A101 ilgileniyor.
Mini marketlerin ise satış kapsamı dışında tutulacağı belirtildi.
Haber Sonrası Hisseler Yükselişte
Bu iddialar, Borsa İstanbul’da hızlı bir fiyatlamaya neden oldu. Haberin duyulmasının ardından CarrefourSA hisseleri gün içinde %9’u aşan bir prim yaparak %8,18 artışla 131 TL seviyesinden işlem gördü. Sabancı Holding (SAHOL) hisseleri de %2,37 yükseliş kaydetti.
Sabancı Holding’in perakende yatırımlarından (Teknosa ve CarrefourSA) düşük kâr marjı nedeniyle çıkış yapabileceğine dair iddialar, geçtiğimiz aylarda da gündeme gelmişti. Taraflardan satış iddialarına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.




















