BEBKA-Bilişim Vadisi iş birliği kapsamında BEBKA hizmet binasında ‘Oyun ve Animasyon Geliştirme Kampı’ düzenlenecek. Kısa süre önce açılan TechINBursa Girişimcilik Merkezi’nde faaliyetlerini sürdüren girişimcilere fiziki alanların kullanımı ve tesis hizmetlerini sunulması yanında çeşitli teşvik, destek ve muafiyetlerden yararlanma hakkı sağlanacak.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren BEBKA ve Bilişim Vadisi arasındaki iş birliği, ‘Dijital Oyun ve Animasyon Merkezi DIGIAGE İş Birliği Protokolü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın imza refakati ile hayata geçti. BEBKA Genel Sekreteri Prof. Dr. M. Zeki Durak ve Bilişim Vadisi Genel Müdürü A. Serdar İbrahimcioğlu arasında imzalanan protokol ile Bilişim Vadisi, dijital ağına Bursa’yı da ekledi. TechINBursa Girişimcilik Merkezi’nde faaliyetlerini sürdüren girişimciler, gerekli şartların sağlanması sonrasında çeşitli teşvik, destek ve muafiyetlerden yararlanma imkânı bulacak.
BURSA, DİJİTAL AĞA EKLENDİ
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren BEBKA ve Bilişim Vadisi arasındaki iş birliği, ‘Dijital Oyun ve Animasyon Merkezi DIGIAGE İş Birliği Protokolü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın imza refakati ile hayata geçti. BEBKA Genel Sekreteri Prof. Dr. M. Zeki Durak ve Bilişim Vadisi Genel Müdürü A. Serdar İbrahimcioğlu arasında imzalanan protokol ile Bilişim Vadisi, dijital ağına Bursa’yı da ekledi. TechINBursa Girişimcilik Merkezi’nde faaliyetlerini sürdüren girişimciler, gerekli şartların sağlanması sonrasında çeşitli teşvik, destek ve muafiyetlerden yararlanma imkânı bulacak.2 YILDA 1,5 MİLYAR DOLARI AŞAN YATIRIM
İmza törenindeki konuşmasında Ar-Ge, inovasyon, tasarım merkezlerine, teknoparklara, araştırma altyapılarına ve üniversitelere çok ciddi destekler sağladıklarını kaydeden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Tüm bunların geri dönüşlerini alıyoruz. Türkiye’deki teknoloji tabanlı girişimcilik, dünyada ses getiriyor. Girişimcilerimiz, son iki yılda dünyadaki farklı fonlardan 1,5 milyar doların üzerinde yatırım almayı başardı. Yapacağımız yatırımlar ve atılan imzalarla birlikte önümüzdeki dönemde çok daha büyük başarılar yakalayacağımıza inanıyoruz. Girişimcilerimiz, teknoloji tabanlı girişimcilik yazılım ve oyun sektöründe oldukça başarılı. Türkiye’nin ilk milyar dolar değerlemeye ulaşan ‘Turcorn’ları oyun sektöründen çıkmıştı. Türkiye’de bu anlamda farklı kümelenmeler yer alıyor, farklı şehirlerimizin önemli kabiliyetleri var. İstanbul, Ankara ve Eskişehir oyun ve animasyon tasarımı geliştirilmesi noktasında önemli şehirlerimiz. Bu listeye önümüzdeki dönemde Bursa’yı da katmak istiyoruz. Bursa, Türkiye’de potansiyeli en yüksek şehirlerden biri konumunda… Genç nüfusu, üniversiteleri, üretim ekosistemiyle kabiliyetlerinin ne kadar yüksek olduğunu hepimiz görüyoruz” ifadelerini kullandı.














