Profesyonel turist rehberi Tansu Erçevik, mesleki birikimini öğrencilerle paylaşmak amacıyla ücretsiz seminer programı başlattığını açıkladı.Bursa ve ilçelerindeki okulların yararlanabileceği program kapsamında tarih, coğrafya ve Türkiye’nin turizm destinasyonları görsel sunumlarla anlatılacak.Talep eden okullardan herhangi bir ücret alınmayacak seminerler, en fazla bir ders saati sürecek.
Konuyu okullar belirleyecek
Seminerin konusu, kapsamı ve gerçekleştirileceği yer ilgili okul müdürlüğü tarafından belirlenebilecek. Program, okul yönetimleri ve öğretmenlerden gelecek taleplere göre oluşturulacak.Seminer talebinde bulunmak isteyen okul müdürlükleri ve öğretmenler, Erçevik’e
0532 058 16 08 numaralı telefondan veya
rehbertansuercevik@gmail.com adresinden ulaşabilecek.
“Topluma karşı sorumluluk”
Ücretsiz seminer kararını kendisini yetiştiren ülkeye karşı bir sorumluluk olarak gördüğünü belirten Erçevik, 26 yıllık mesleki tecrübesini öğrencilerle paylaşmak istediğini söyledi.Erçevik, “Bu ülkenin okullarında eğitim alarak meslek sahibi oldum. Edindiğim bilgi ve tecrübeyi öğrencilerimize aktarmayı bir sorumluluk olarak görüyorum” dedi.
26 yıllık rehberlik deneyimi
Türkçe ve İngilizce dillerinde profesyonel turist rehberliği yapan Tansu Erçevik, iki yıldır Bursa, Bilecik ve Kütahya’yı kapsayan
Bursa Bölgesel Turist Rehberleri Odasının başkanlığını yürütüyor.Kültür ve okul turları alanında çalışan Erçevik, daha önce Bursa
Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksekokulunda iki yıl turizm rehberliği dersleri verdi. Turizm rehberliği ve işletme eğitimi bulunan Erçevik’in akademik çalışmaları da Bursa’nın turizm potansiyeli ile seyahat acentalarının sorunları üzerine yoğunlaştı.