Yaklaşık 60 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük ticaret ve sanayi odaları arasında yer alan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), üyelerinin Oda’da yürütülen çalışmalar hakkında daha yakından bilgi sahibi olabilmeleri amacıyla “Üye Bilgilendirme Toplantısı” düzenledi. BTSO Yönetim Kurulu ile Oda’nın yeni üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya ilgi yoğun oldu.
Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, iş kurmanın ve üretmenin günümüz şartlarında her zamankinden daha kıymetli olduğunu belirterek, “Bu Oda’nın kuruluşundan bugüne taşınan güç; birlikte iş yapma kültürünün, dayanışmanın ve doğru ticaret anlayışının eseridir. Bugün burada attığınız her adım, yaptığınız her yatırım, sadece kendi işletmenize değil, bu kentin ve ülkemizin geleceğine yapılmış çok değerli bir katkıdır” dedi.
İçinden geçilen dönemin sabır, fedakârlık, cesaret ve vizyon gerektirdiğine dikkat çeken Burkay, “Bugün iş kurmak, yatırım yapmak ve üretime yönelmek her zamankinden daha önemli ve daha değerlidir. Sizin girişimleriniz, bu şehrin ve ülkemizin yarınlarına ışık tutan güçlü birer meşaledir” ifadelerini kullandı.
“Bursa Büyürse Türkiye Büyür” Vizyonu
BTSO’da “Bursa Büyürse Türkiye Büyür” vizyonuyla çalıştıklarını vurgulayan Başkan Burkay, bu anlayışla yalnızca yönetim anlayışını değil, Oda’nın iş yapma biçimini de değiştirdiklerini söyledi. Başlangıçta 16 makro projeyle yola çıktıklarını hatırlatan Burkay, bugün 60’ı aşkın projeyle Bursa’nın üretimine, ticaretine, ihracatına ve insan kaynağına yön verdiklerini dile getirdi.
BTSO’nun artık yalnızca belge verilen bir kurum olmadığını belirten Burkay, “Burası iş dünyasının buluşma noktası, ortak aklın toplandığı ve çözümlerin üretildiği bir merkezdir. Burada konuşulan her konunun arkasında 70 meslek grubumuzun ve 60 bin üyemizin ortak iradesi vardır” diye konuştu.
“Değişimin Önünü Açıyoruz”
Dünyada teknoloji odaklı büyük bir dönüşüm yaşandığını ifade eden Burkay, yapay zekâ, dijital dönüşüm, e-ticaret ve yeşil dönüşümün yeni dönemin belirleyici unsurları olduğunu söyledi. Bu kapsamda BTSO olarak eğitimler, gelişim programları ve destek mekanizmaları oluşturduklarını belirten Burkay; Bursa Business School, BTSO Akademi, BUTGEM, MESYEB, BUTEKOM, ULUTEK ve teknopark projeleriyle üyelerin rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerini kaydetti.
Her Yeni Üye İçin Bir Fidan
Toplantıda ayrıca BTSO’nun yürüttüğü projelere ilişkin kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Başkan Burkay, Oda’nın her yeni üyesi adına BTSO Hatıra Ormanı’na fidan dikmeye devam ettiklerini belirterek, toplantı sonunda en genç BTSO üyesine fidan sertifikasını takdim etti.
Yeni Üyelerden BTSO Projelerine Tam Not
Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan yeni üyeler, BTSO’nun projelerinin vizyoner ve yol gösterici olduğunu ifade etti. Yeni üyeler, özellikle TEKNOSAB, GUHEM ve Bursa Business School projelerinin Bursa ve Türkiye için büyük önem taşıdığını belirterek, BTSO çatısı altında yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

BTSO, İbrahim Burkay, BTSO yeni üyeler, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Bursa ekonomi haberleri, iş dünyası, yatırım ve üretim















