Mahalle Buluşmasında Talep Edildi, Uygulamaya Alındı
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'ın haziran ayında Osmaniye Mahallesi'nde gerçekleştirdiği mahalle buluşmasında vatandaşların talep ettiği güvenlik kamerası uygulaması, ilgili birimler tarafından yapılan çalışma ile kısa sürede tamamlandı. Başkan Taban, parkta yapılan incelemede hem yeni sistemi yerinde gördü hem de çalışmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
"Parklarımız 7/24 Gözetim Altında"
Başkan Alper Taban, Güvenli Park uygulamasının akıllı şehir konseptinin önemli bir parçası olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Osmaniye Mahallemizde muhtarlığımızın arkasındaki parkta güvenli park uygulamasını devreye aldık. Parklarımızda kamera altyapısını güçlendiriyor, özellikle vatandaşlarımızdan gelen talepleri titizlikle değerlendiriyoruz. Akıllı yazılımlarla tüm görüntüleri İzleme ve Değerlendirme Merkezimize aktarıyoruz. Şu anda İnegöl'de güvenli park sayımız 43'e ulaştı. Her yıl ortalama 10 parkı sisteme dahil ediyoruz."
Parkların huzurlu ve güvenli kullanımının öncelikleri arasında olduğunu vurgulayan Taban, oluşturdukları sistemle vandalizm, rahatsızlık ve benzeri olumsuzluklara karşı anlık müdahale imkânı sağladıklarını ifade etti:
"Yazılım sistemi tespit ettiği şüpheli durumları raporluyor, zabıta ekiplerimiz anında olay yerine yönlendiriliyor. Vatandaşlarımızın da 153 ve WhatsApp hatlarımız üzerinden bildirim yaparak bu sürece katkı vermelerini çok önemsiyoruz."
Engelli Şarj İstasyonlarında Modernizasyon Tamamlandı
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla şehirdeki erişilebilirlik çalışmalarına da değinen Başkan Taban, şunları söyledi:
"Bilgi İşlem Müdürlüğümüz, şehir genelindeki 4 engelli şarj istasyonunun bakım ve modernizasyonunu tamamladı. Bu noktaların sayısını artırmaya yönelik çalışmalarımız da sürüyor."



















