Siyasi Gündem: AK Parti'den CHP Lideri Özel'in Cemevleri Açıklamasına Sert Cevap
ANKARA – CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katıldığı bir canlı yayında, cemevlerinin statüsü ve AK Parti’nin bu konudaki yaklaşımına dair sarf ettiği sözler, AK Parti kanadından sert tepkiyle karşılandı. Özel, cemevlerinin Kültür Bakanlığı'na bağlanmasını eleştirirken, "AK Parti'nin mantığı cemevi, cümbüş evi dedikleri için cemevlerini Kültür Bakanlığına bağladılar" iddiasında bulunmuştu.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, CHP liderinin bu ifadesini "siyasi bir bühtan" olarak nitelendirdi. Çelik, Alevi vatandaşlara yönelik çirkin yakıştırmaların partileriyle ilişkilendirilemeyeceğini vurguladı:
"Biz Alevi canlarımıza dönük böyle çirkin yakıştırmaları nefret söylemi sayarız ve kökten reddederiz. AK Partimiz bu çirkin ve yakışıksız sözlerle yan yana getirilemez."
Çelik, ayrıca Özel'i sorumlu siyaset yapmaya davet ederek, vatandaşların değerlerinin asla siyasi polemik konusu yapılmaması gerektiğini belirtti. Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti ile Alevi vatandaşlar arasındaki köklü muhabbete kimsenin gölge düşüremeyeceğini de sözlerine ekledi.



















