"Ben Yeşil" Aramasının Perde Arkası: Fail, Açık Cezaevinden Bir Hükümlü
ANKARA – Gazeteci Saygı Öztürk'ün 11 Aralık 2025 tarihli "Telefonla arayan kişi ben Yeşil dedi" başlıklı haberi, İçişleri Bakanlığı'nın resmi açıklamasıyla netlik kazandı. Bakanlık, söz konusu telefon görüşmelerinin teknik incelemesi sonucunda aramayı yapan kişinin kimliğini kamuoyuyla paylaştı.
Yapılan açıklamaya göre, ilgili gazeteyi 9 Aralık 2025 tarihinde santral numarası üzerinden üç kez arayan kişinin, bir açık cezaevinden görüşme yapan C.A. isimli hükümlü olduğu belirlendi. Aramaların süreleri sırasıyla 1 dakika 59 saniye, 15 dakika ve 13 dakika 34 saniye olarak kaydedildi.
Bakanlık, C.A.'nın adli geçmişine dair de bilgi vererek, hükümlünün "adam öldürme, kasten yaralama ve mala zarar verme" suçlarından kaydının bulunduğunu ifade etti. Bu açıklama ile kamuoyunda "Yeşil" olarak bilinen figürün ortaya çıktığı yönündeki iddiaların hukuki zeminde karşılık bulmadığı belirtilmiş oldu.

















