Yıldırım'da 60 Bin Çocuk Cimnastik Eğitimiyle Buluştu

TAKİP ET

Yıldırım Belediyesi'nin '365 Gün Spor Okulları' projesi kapsamında 2019 yılından bu yana 60 bin çocuk temel cimnastik eğitimi aldı. Başkan Oktay Yılmaz, çocukların sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için spor projelerine hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

Yıldırım Belediyesi, çocukların ve gençlerin donanımlı ve sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için hayata geçirdiği ‘365 Gün Spor Okulları’ projesiyle 2019 yılından bu yana 60 bin çocuğu cimnastik eğitimiyle buluşturdu.

Naim Süleymanoğlu, Dr. Sadık Ahmet, Mimarsinan ve Sıracevizler İlyas Kader Spor Kompleksi’nde haftanın 4 günü düzenlenen cimnastik kurslarında bu dönem 600 çocuk eğitim alıyor.

Sağlıklı ve Güçlü Nesiller İçin Temel Cimnastik Eğitimi

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, temel cimnastik eğitiminin çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sunduğunu vurgulayarak, “Cimnastik eğitimiyle çocuklarımız kuvvetleniyor, esneklik, denge ve koordinasyon kazanıyor. Ayrıca duruş bozukluklarının önüne geçerek sağlıklı bireyler olmalarını sağlıyoruz. Bu eğitimler, ileride seçecekleri spor branşı için de güçlü bir temel oluşturuyor” dedi.

Hedef: Spor Kenti Yıldırım

Çocuklara ve gençlere yönelik projeleri önceliklendirdiklerini belirten Başkan Yılmaz, “İlçemizde spor yapmayan çocuk kalmasın diye yaz ve kış dönemlerinde spor okulları düzenliyoruz. Ayrıca yeni spor tesislerini ilçemize kazandırarak spora erişimi kolaylaştırıyoruz. ‘Spor Kenti Yıldırım’ hedefimize ulaşmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yıldırım Belediyesi, spor projeleriyle çocukların hem eğlenmelerine hem de sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmayı sürdürüyor.