Meta yaklaşık 8 bin çalışanı işten çıkarmayı planlıyor

TAKİP ET

Meta, yapay zekâ yatırımlarıyla paralel yürüttüğü yeniden yapılanma kapsamında geniş çaplı işten çıkarmalara hazırlanıyor.

Instagram ve Facebook’un çatı şirketi Meta’nın, bu yıl planladığı işten çıkarmaların ilk aşamasında iş gücünün yaklaşık yüzde 10’una denk gelen yaklaşık 8 bin kişiyi işten çıkarmayı planladığı bildirildi.

YÜZDE 20 KÜÇÜLECEK

Reuters’a konuşan üç kaynağa göre, işten çıkarmaların ilk dalgasının 20 Mayıs’ta gerçekleşebileceği ifade edildi.

Aynı kaynaklara göre Meta’nın, yıl içinde toplam çalışan sayısının yaklaşık yüzde 20’sine kadar varan bir küçülmeye gitmeyi değerlendirdiği öne sürüldü.

Bu durum, şirketin kapsamlı bir yeniden yapılanma süreci içinde olduğunu gösteriyor.

ŞİRKET YENİDEN YAPILANDIRILACAK

Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, Meta’nın iç işleyişini teknoloji odaklı olarak yeniden yapılandırmayı hedefliyor.

Bu kapsamda yapay zekâ alanına yüz milyarlarca dolarlık yatırım yapıldığı belirtiliyor.

Bu dönüşümün, şirket içinde bazı pozisyonların yeniden değerlendirilmesine ve iş gücünde daralmaya yol açtığı ifade ediliyor.

TEKNOLOJİ SEKTÖRÜNDE GENEL EĞİLİM

Meta’daki gelişmelerin, ABD merkezli büyük teknoloji şirketlerinde gözlenen daha geniş bir eğilimin parçası olduğu belirtiliyor.

Yapay zeka yatırımlarıyla birlikte şirketler, operasyonel verimliliği artırmak amacıyla iş gücünü yeniden şekillendiriyor.