Yedi Vadi okulları tanıtıldı

TAKİP ET

"Yedi vadiden yedi zirveye" mottosu ile yola çıkan ve ticari kaygıları göz ardı ederek, eğitimi merkeze alan anlayışla yola devam edeceklerini ilan Yedi Vadi Okulları hedeflerini ve projelerini tanıtım toplantısında anlattı.

Bursa’daki eğitim ve öğretim sektörüne yeni bir vizyon kazandırma amacı ile yola çıkan Yedi Vadi Okulları, tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Yedi Vadi Okulları Kampüs Müdürü Murat Gören, “Ticari kaygılarla değil, eğitimi merkeze alan anlayışla yola çıktıklarını açıkladı” dedi.



Yedi Vadi Okulları ismiyle yeni bir eğitim projesini oluşturduklarını söyleyen Gören, eğitim kurumlarının bireyin, tüm bilgi ve becerilerinin şekillendirildiği mecralar olduğunu ifade ederek, günümüzde özel öğretim sektöründeki çoğu kurumun, eğitimin asıl amacını unutup ticari kaygılarla hareket ettiklerini belirtti. Gören özetle şunları söyledi:




“İstisnaları olmakla birlikte büyük oranda özel öğretim sektörü bu açıdan üzerine aldığı sorumluluğu gereği gibi yerine getiremiyor. İşte ‘Yedi Vadi’ bu açığı kapatmak için yola çıktı. Çünkü ne yazık ki, eğitim öğretim hizmetinde asıl amaç göz ardı edilerek daha çok ticari faaliyetler ön plana çıktı. Biz eğitimin tüccarları değil de zihinlerin mimarları olmaya adayız.
‘Yedi vadiden yedi zirveye’ mottomuzla özel öğretim sektöründe bölgemizde ve ülkemizde sıradanlaşmış standartların dışına çıkacağız. Felsefe eğitimini merkeze alan ve tüm eğitim öğretim uygulamalarıyla ezber bozan, özgür düşünen ve özgün üreten, en az bir yabancı dil edinen, soru soran, sorgulayan, hayal kuran, hedef koyan, sürece odaklanan, sürekli gelişime inanan zihinler yetiştirmeyi ilke edindik. Bu özelliğimizle Yedi Vadi okulları felsefesi ve entelektüel sermayesiyle de özgün ve bağımsızdır.” dedi.