Yazar Paulo Coelho'nun kitabını adadığı Mete Gazoz kimdir, kaç yaşında? Mete Gazoz'un başarıları...

TAKİP ET

Simyacı'nın yazarı Paulo Coelho, yeni kitabı Okçunun Yolu'nu adadığını açıkladığı Mete Gazoz sosyal medyada gündem oldu. Peki, Mete Gazoz kimdir, kaç yaşında? Mete Gazoz'un hayat hikayesi ve başarıları...

Simyacı'nın yazarı Paulo Coelho'nun yeni kitabı Okçunun Yolu'nu Mete Gazoz'a adadı. Peki Mete Gazoz kimdir? kaç yaşında? Başarıları neler? İşe Mee Gazoz'un biyografisi ve tüm detaylar...
 

8 Haziran 1999 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen milli sporcumuz Mete Gazoz, küçük yaştan itibaren okçuluk eğitimi aldı. Kariyerini İstanbul Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü'nde sürdüren 21 yaşındaki Gazoz, ilk kez Bakü'de düzenlenen Avrupa Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etti.


Mete Gazoz 2016 Nottingham Avrupa Şampiyonası'nda bireysel olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

2016'da Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil ederek ülke çapında üne kavuşan Gazoz, yerli sporcular tarafından da destek gördü. Özellikle Arda Turan'ın sosyal medya hesaplarından Mete Gazoz'la ilgili yayınladığı destek mesajları Mete Gazoz'un tanınmasına ve desteklenmesine büyük katkı sağladı.

Mete Gazoz, Arjantin'de gerçekleşen Dünya Gençler Okçuluk Şampiyonası'nda karışık takım klasik yay kategorisinde Yasemin Ecem Anagöz ile birlike dünya 3'üncüsü oldu.

2018 Akdeniz Oyunları'nda İspanya'nın Tarragona şehrinde altın madalya kazandı.
 

Mete Gazoz hayatı

1999 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. 6 yaşında okçuluk sporuna ilgi duyarak ilk derslerini almaya başladı. Ailesinin de desteğiyle okçulukta ilerlemek için omuzlarını geliştirme amacıyla 8 yaşına kadar yüzme kursuna devam etti.. Okçulukta koordinasyon ası için basketbol da oynadı. Görme ve dikkat yeteneğini geliştirmek için ise biryıl da resim kursuna gitti. Göz ve el koordinasyonuna katkı sağlaması amacıyla piyano kursu alan ve iki yıl piyano çalan Gazoz, sanatın ve sporun çeşitli dallarında eğitim alarak kendini geliştirmeyi başardı.

mete gazoz mete gazoz kimdir Paulo Coelho Okçunun Yolu