Yapay zeka Dall-e nasıl kullanılır? Dall-e 'ye nasıl girilir? OpenAI yapay zekası Dall-e nedir?

TAKİP ET

DALL-E nasıl kullanılır? Elon Musk'ın yapay zeka kuruluşu OpenAI tarafından yayınlanan DALL–E çalışması, yapay zeka desteği sayesinde belirli tanımlar ya da örnek görseller üzerinden yeni görseller ve tasarımlar oluşturabiliyor. Yapay zeka DALL-E'nin oluşturduğu bu görseller yapay zekanın gelecekte ne kadar etkili bir şekilde kullanabileceği konusunda bize ışık tutuyor.

DALL-E nasıl kullanılır? Kurucuları arasında Elon Musk'ında olduğu yapay zeka kuruluşu OpenAI tarafından yayınlanan DALL–E çalışması, yapay zeka desteği sayesinde belirli tanımlar ya da örnek görseller üzerinden yeni görseller ve tasarımlar oluşturabiliyor. Yapay zeka DALL-E'nin oluşturduğu bu görseller yapay zekanın gelecekte ne kadar etkili bir şekilde kullanabileceği konusunda bize ışık tutuyor.

Open-AI Nedir?

OpenAI, kar amacı gütmeden, özellikle yapay zeka öğrenmesi ve üretkenlik alanında ilerleyen, robotik modeller üzerinde çalışmalar yapan ve yapay zeka araştırmaları yürüten bir şirkettir. Bu şirket 2019 yılında Microsoft tarafından 1 milyar dolar yatırım almıştır. Bilim insanları ve mühendisler tarafından blog yazısı veya kod olarak yayınlamaya teşvik edilmektedir. Çalışmaları arasında birçok kişinin işine yarayacak ‘ev işlerine yardımcı olacak robotlar üretmek’ de var. Aynı zamanda yapay zeka öğrenmesi konusunda geliştirilen yapay zeka DALL-E sadece bir kaç kelimeyle bile daha önce hiç oluşturulmamış görseller oluşturabiliyor.

Yapay zeka DALL-E Nedir?

DALL-E metin-görüntü parametreleri kullarak yazılan cümlelerden görseller oluşturmak üzere yapay zeka öğrenmesi kullanan GPT-3'ün 12 milyar parametreli bir sürümüdür. 

Örneğin yapay zeka DALL-E'ye "Turunculu ve siyahlı oduncu gömleği giydirilmiş bir erkek manken" şeklinde yazdığınızda size turunculu ve siyahlı oduncu gömleği giymiş erkek manken örnekleri oluşturabiliyor. 

dall-e turuncu ve siyah oduncu gömlek
"DALL · E ayrıca bazen daha az yaygın renkleri diğer komşu tonlarla karıştırıyor gibi görünüyor. Örneğin, "lacivert" olarak kıyafet çizmesi istendiğinde, DALL · E bazen daha açık mavi tonları veya siyaha çok yakın tonlar kullanır. Benzer şekilde, DALL · E bazen “zeytin” yi kahverenginin tonları veya daha parlak yeşil tonları ile karıştırır."  - Open-AI 'dan alınmıştır.


Yapay zekanın yapabildiği bununla da sınırlı değil. Örneğin DALL-E' den "Gün doğumunda tarlada oturan bir kapibara" görüntüsü istediğimizde sahneyi parklı açılardan çizip, ışığı, gölgeleri ve ortamı günün farklı saatlerine göre çizebiliyor. 


dall-e kapibara çizimi
"DALL · E'nin aynı sahneyi çeşitli farklı stillerde oluşturabildiğini ve ışığı, gölgeleri ve ortamı günün saatine veya mevsime göre uyarlayabildiğini gördük." - Open-AI 'dan alınmıştır.

Dall-e Nasıl Kullanılır
DALL-E internet sitesi belli kalıplar üzerinde denenebiliyor. 

Henüz tam kullanıma açık olmayan DALL-E'nin gelecekte insanların hayatını nasıl etkileyeceğini göreceğiz. DALL-E'nin üreteceği görseller tamamen sizin cümlelerinize kalmış durumda. DALL-E'den pembe gözlü kedi görseli de isteyebilirsiniz, aynada kendi yansımasına bakan beyaz bir küpte. Yapay zeka üzerinden görsel üretmek özellikle sık sık görsele ihtiyaç duyan insanların işlerini olukça kolaylaştıracaktır. Bu teknolojinin gelişmesi ile birlikte stok fotoğrafçılığı büyük bir darbe alabilir. 
 

dall-e nasıl kullanılır yapay zeka dall-e nedir dall-e open-ai dall e nasıl kullanılır