Yangın faciasında ölü sayısı 29 kişiye ulaştı; 13 Kişinin kimlikleri tesbit edildi

TAKİP ET

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde 16 katlı binanın bodrum katındaki gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de ağır yaralandı.Yangının çıkış nedeni belli oldu., Yaşamını yitirenlerin tadilat için çalışan kişiler olduğunu söyledi.

Vali Gül, "Gece kulübünün 1987'de aldığı bir ruhsat var, 2018 yılında da ruhsat yenilenmiş." diye konuştu. Beşiktaş Belediyesi'nin tadilat yapılan eğlence merkezinde çıkan yangına ilişkin açıklamasında, "İddia edilen tadilat süreciyle ilgili belediyemize herhangi bir başvuru yapılmamış, izin alınmamış, bilgi verilmemiştir." ifadeleri kullanıldı. Yangınla ilgili başlatılan soruşturmada, işletme müdürü ve iş yerinin ortaklarının da aralarında bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alındı.

"Masquerade Club" gece kulubü yangın

İstanbul'un Beşiktaş ilçesi Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gönenoğlu Sokak'ta bulunan 16 katlı binanın -1 ve -2. katında faaliyet gösteren "Masquerade Club" isimli gece kulübünde öğle saatlerinde tadilat yapıldığı sırada yangın çıktı.

Yangına itfaiye ekipleri 31 araç ve 86 personelle müdahale etti. Ekiplerin çalışması sonucu yangın söndürüldü.

Yangında 29 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı.

13 KİŞİNİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

 

Yangında yaşamını yitirenlerden 13'ünün kimlikleri belirlendi.

Kadir Orhanoğlu, Atanur Aladağ, Mehmet Okumuş, Özkan Baş, Gökhan Yıldırım, Alparslan Salih Derelioğlu, Sinan Yılmaz, Ahmad Kabas, Ahmet Sever, Barış Güngör, Emrah Demiroğlu, Yılmaz Kıhrı ve Akin Kıhrı kimliği tespit edilenler arasında.

YANGININ ÇIKIŞ SEBEBİ BELLİ OLDU

 

İtfaiye kaynaklarından edinilen bilgiye göre; gece kulübünde, ses yalıtımı ve dekor tadilatı çalışmalarında kaynak işlemi yapıldığı sırada yaşanan tüp patlamasıyla elyaf malzemelerin tutuştuğu belirtildi.

Mekanın tek kapısı olduğu öğrenilirken içeride mahsur kalanlardan çoğunun dumandan zehirlenerek yaşamını yitirdiği belirtildi.

masquerade club yangın masquerade club yangın son dakika