Xiaomi, Apple'ı geride bıraktı ve ikinci sıraya yerleşti

TAKİP ET

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi akıllı telefon teslimatlarının yüzde 17'sini gerçekleştirdi. Böylece Xiaomi ilk defa Apple'ı geçerek dünyada en fazla akıllı telefon üreten 2. şirket oldu.

Akıllı telefonlarla ilgili hazırlanan son raporlara göre, Çinli Xiaomi en büyük ikinci akıllı telefon teslimatçısı oldu ve Apple'ı geçti.
  Analiz şirketi Canalys'in raporuna göre; Xiaomi, akıllı telefon satışlarında iPhone'ların üreticisi Apple'ı geride bıraktı ve ikinci sıraya yerleşti. Zirvedeki isim ise yine değişmedi Samsung oldu.
.
 Xiaomi küresel çapta akıllı telefon teslimatlarında yüzde 3'lük bir sıçrama ile yüzde 17'ye ulaşarak ilk kez ikinci sıranın sahibi oldu.

Akıllı telefon sevkiyatlarına ilişkin rapora göre; Samsung'un yüzde 17 pazar payının olduğunu ve yıllık bazda yüzde 15 büyüme kaydettiğini ortaya koyuyor.

 Xiaomi ise ikincilik koltuğuna oturarak yüzde 17 pay ve yıllık bazda yüzde 83 büyüme ile Apple'ı geçti. Apple'ın payı ise yüzde 14. iPhone'ların üreticisi yıllık bazda yüzde 1 büyüme kaydetmiş ancak bu büyüme, şirketin ikinciliğini korumasına yeterli olmamış. Apple'ın arkasında ise yüzde 10 pazar payı ile Oppo ve Vivo var.

 

Çinli akıllı cihazlar Xiaomi'nin telefonları, Samsung ve Apple'a göre yüzde 40 ile 75 arasında değişen oranlarda daha ucuz. Bu fiyat politikasının Xiaomi'nin büyüme payına etkisi çok büyük.

Xiaomi yüksek bütçeli ürünlerine de daha fazla önem verince sıçrama da kaçınılmaz oldu. Xiaomi'nin teslimatları Latin Amerika'da yüzde 300, Afrika'da yüzde 150 ve Batı Avrupa'da yüzde 50 artış gösterdi.

Xiaomi Türkiye'dede üretime başladı

Xiaomi, Çin dışındaki üçüncü fabrikasını Türkiye'de kurdu. İstanbul'un Avcılar ilçesinde kurulan fabrikanın yılda 5 milyon adet akıllı telefon üretim kapasitesine sahip olacağı belirtildi. 

Toplamda 30 milyon dolarlık yatırımla 14 bin metrekare araziye kurulan fabrika, 29 Mart 2021'de yapılan törenle açıldı.