Whatsapp siliniyor! Telegram ve Bip'e geçişler arttı Peki Telegram nasıl kullanılır?

TAKİP ET

Whatsapp neden siliniyor? WhatsApp'ın paylaştığı yeni gizlilik sözleşmesinin ardından hedeflerin odağı oldu. Peki WhatsApp'a alternatif olan Bip ve Telegram nasıl kullanılır, nereden indirilir?

Whatsapp neden siliniyor? WhatsApp'ın paylaştığı yeni gizlilik sözleşmesinin ardından hedeflerin odağı oldu. Peki Whatsapp'a alternatif olan Bip ve Telegram nasıl kullanılır, nereden indirilir?

Dünya'nn en büyük mesajlaşma uygulaması WhatsApp, gizlilik sözleşmesinde yaptığı değişiklikden sonra büyük tepki geçti. Whatsapp uygulamasını silen kullanıcılar Alternatif uygulama olan Telegram ve Bip'e geçmeye devam ediliyor. 

Facebook'un sahip olduğu uygulamalar
Facebook tarafından 2014 yılında satın alınan whatsapp, dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması oldu. Whatsapp'ın yanısıra Messenger ve Instagram'da Facebook'un bünyesinde bulunduruyor. 

2021 Whatsapp Sözleşmesi Nedir?
Kullanım şartlarını değiştiren WhatsApp, kullanıcıların verilerinin direkt olarak Facebook ile paylaşılmasını istiyor. Şartları kabul eden kullanıcılar uygulamayı kullanmaya devam ederken, kabul etmeyenler ise WhatsApp hesaplarına erişim sağlayamayacak.

Whatsapp gizlilik sözleşmesi içeriğin

Hesap Bilgileri

Mesajlar 

Bağlantılar

Durum Bilgisi

İşlem ve Ödeme Verileri

Müşteri Desteği ve Diğer İletişimler

Kullanım ve Kayıt Bilgileri

Cihaz ve Bağlantı Bilgileri

Konum Bilgileri

Çerezler

Başkalarının Sizin Hakkınızda Sağladığı Bilgiler (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Kullanıcı Şikayetleri (Üçüncü taraftan sağlanır.)

WhatsApp’taki İşletmeler (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcıları (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Üçüncü Taraf Hizmetleri (Üçüncü taraftan sağlanır.)
Telegram nedir?
Telegram, Whatsapp ve Messenger gibi popüler mesajlaşma uygulamalarından biridir. Telegram hareketli GIF bulma, sanatsal fotoğraf editörü ve açık bir çıkartma platformuna sahiptir. Telegram, Pavel Durov ve kardeşi Nikolai tarafından destekleniyor. Pavel, Telegram’ı finansal ve ideolojik olarak desteklerken, Nikolai’nin girişi teknolojiktir.


Telegram Nasıl kullanılır?
Telegram‘ın Özellikleri nasıl kullanılır? Bulut mesajlaşma özelliği olan Telegram bu sayede her platformda saniyeler içerisinde karşınıza gelir, içerik eşleştirilir. Telefon numarası ile kayıt olunur. Ancak istenilen irtibatlarda telefon numarası verilmeden kullanıcı adı ile görüşme yapılablir. Gizli sohbet olanağı sunan Telegram, gizli mesajlaşmalardaki yazışmaları ve medya dosyalarını sunucularında saklamaz. Ayrıca bu mesajlar için sistem günlüğünde tutulmaz. Böylece, Telegram bile sizin kime ve ne mesaj gönderdiğinizi bilemez. Kendini imha edebilen süreli mesajlar. Gönderilen bir mesaj dilenirse belirlenen bir süre sonunda karşılıklı her iki cihazdan otomatik silinebilir. Bir mesajı, görüntü ya da videoyu karşı taraftan da otomatik silinmesi İletinin üçüncü taraflara iletilmesinin engeller. Ekran görüntüsü alındığında karşıdaki kişiye, sohbette iki kişinin de görebileceği şekilde uyarı olarak bildirme Gizli sohbet (secret chat) olmayan mesajlaşmaları ise sunucularında saklar.
 

telegram nedir telegram nasıl kullanılır whatsapp hangi ülkenin telegram özellikleri