Vatikan maaşlarda kesintiye gidiyor

TAKİP ET

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınının yol açtığı ekonomik sıkıntılar sebebiyle Vatikan'da görev yapan kardinaller başta olmak üzere çalışanların maaşlarında kesintiye gidildi.

 

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle gelirlerinin düşmesi üzerine hareketi geçerek çalışanların işlerine devam edebilmesi amacıyla kardinal ve din adamlarının maaşlarından kesinti yapılması için talimat verdi.

Vatikan'dan yapılan açıklamada, Papa'nın 1 Nisan'da yürürlüğe girecek maaş kesintisi kararnamesini imzaladığı belirtilerek, kardinallerin maaşlarında yüzde 10, diğer din adamlarının maaşlarında ise yüzde 3 ila yüzde 8 oranlarında kesinti yapılacak, maaşları düşük olan çalışanlar ise kesintilerden muaf sayılacak.

Vatikan Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Papa'nın "Motu Proprio" adıyla anılan yeni bir Papalık Nizamnamesi çıkararak, salgın koşullarının ağırlaştırdığı mali kriz dolayısıyla Vatikan maliyesine birtakım yeni düzenlemeler getirdiği belirtti.

Alt düzeydeki din adamları ile diğer Vatikan personelinde daha küçük miktarda kesintiler olacak.

Söz konusu değişiklik nisandan itibaren yürürlüğe girecek ve maaşlar kesintili şekilde ödenecek.

Açıklamada, Papa Franciscus'un bu kararı halihazırda yürüyen işleri devam ettirebilmek amacıyla orantılılık kriterine göre aldığı kaydedildi.