Vali Gül, İstanbul için uyardı!

TAKİP ET

İstanbul Valisi Davut Gül, kentte etkisini gösteren sağanak yağışlara karşı uyarıda bulundu. Vali, "Lütfen su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız" açıklamasını yaptı.

Vali Davut Gül, sosyal medyadan yaptığı açıklamada İstanbul'da yaşanan sağanak yağışlara dikkat çekti.

Vali Gül açıklamasında "Sevgili İstanbullular, İlimiz genelinde kuvvetli yağış devam etmektedir ve sabaha kadar yağış beklentisi tahmin edilmektedir. Lütfen su basma riski bulunan yerleri ivedi şekilde boşaltınız" ifadelerine yer verdi.

İstanbul'da hava muhalefeti nedeniyle Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı'nın bazı istasyonlarında sefer iptali yapılırken, Maçka-Taşkışla ve Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hatları işletmeye kapatıldı.

İstanbul'da tramvay ve teleferik seferleri iptal edildi

Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hatlarımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır. T5 Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattımızda yoğun yağış nedeniyle seferlerimiz Eminönü-Üniversite istasyonları arasında yapılmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Meteoroloji'den yeni uyarı: İstanbul, Ankara ve 9 il için sağanak bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Ankara ile Isparta, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ ve Kırkalerli şehirleri için sağanak yağış uyarısında bulundu.

İstanbul’daki uyarı “turuncu” kodlu verilirken, diğer şehirlerde “sarı” kodlu uyarı verildi.

İstanbul Valiliği, "Marmara Bölgesi'nde 28 Eylül 2023 (Perşembe) günü devam eden gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerinden itibaren İstanbul il geneli, Yalova ve Kocaeli, gece saatlerinden sonra Sakarya çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." uyarısında bulundu.

istanbul hava durumu istanbul istanbul sel uyarısı sel uyarısı vali gül uyardı