Twitter'ın test aşamasındaki yeni özelliği kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılanacak gibi

TAKİP ET

Twitter'ın test aşamasındaki yeni özelliği kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılanacak gibi görünüyor. Kullanıcıların tweetlere cevap verdiği sırada reklam görmesine sebep olan bir özelliğin test edildiği açıklandı.

Son dönemlerde birçok yenilikçi özelliği duyuran Twitter, pek çok kullanıcının beğenisini kazanan özellikler eklemeyi başarmıştı. Fakat eklenmesi tasarlanan son özellik kullanıcıların tepkisine yol açacağa benziyor.

San Francisco'lu sosyal medya devi hem kullanıcıları hem de reklam verenleri tarafından sorgulanan bir özelliği test etmeye başladı. Test edilen özellik, atılan bir tweete cevap verdiğiniz sırada reklam görmenize sebep oluyor.

Twitter’ın reklamlardan sorumlu ekip lideri Bruce Falck, yaptığı bir paylaşımda, “Bugünden itibaren tweetlede yeni bir reklam formatı denemeye başlıyoruz, Eğer bu testin bir parçasıysanız, bir tweete verilen ilk, üçüncü ve sekizinci cevabın altında reklam göreceksiniz.” diyerek reklamların âdeta kullanıcılarına “gözüne sokulacağını” açıklamış oldu. Falck'ın paylaşımının altında ise pek çok kullanıcı bu özelliğin gereksiz olduğunu ve Twitter deneyimini olumsuz etkileyeceğini yazarak tepki gösterdi.
 

Starting today, we’re trying something different and testing a new ad format in Tweet conversations. If you’re a part of this test (which is global; on iOS & Android only), you’ll see ads after the first, third or eighth reply under a Tweet.

Twitter reklamlardan elde ettiği gelirler konusunda her zaman diğer internet devlerinin gerisini kalan bir şirket. Bu yılın son çeyreğinde Twitter’ın reklam geliri 1,05 milyar dolar iken Facebook 10,4 milyar dolar, Amazon ise yaklaşık 8 milyar dolar kazandığını açıklamıştı. Durum böyle olunca Twitter yetkilileri de bu gelirleri arttırmanın yolunu her yere
reklam koymakta buldu.

twitter twitter türk twitter giriş twitter search twitter yeni özellik twitter reklam