Türkiye Tarihi anı yaşıyor!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün tüm Türkiye'ye bir sürpriz haber vereceğini duyurmuştu. Bugün tüm gözler verilecek açıklamalara odaklandı.

 Karadeniz, Zonguldak açıklarında Fatih sondaj gemisinde tarihi bir an yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Fatih sondaj gemisinde sondaj ile ilgili bilgi aldı. Sakarya gaz sahasında ilk sondaj çalışması bugün tamamlandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Oruç reis, Kanuni ve Fatih sondaj gemilerinde çalışıp gecesini gündüze katan tüm çalışanlara teşekkürlerini bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan," 21 Ağustos’ta Fatih sondaj gemimizin Tuna 1 sondajında çalışmalara başlamıştır. Fatih sondajı keşfettiği 320 milyar metreküplük doğalgaz rezervinin haberini vererek milletimizi adeta sevince boğmuştu. Bu gemimizin halen süren sondaj çalışmalarından yeni müjdeler geleceği " duyurulmuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadeniz rezervi ile şunları paylaştı “ Fatih sondajı bugün 4445 km. derinliğe inererek çalışmalarını tamamlamıştır. 85 metre küp daha fazla doğalgaz eklenerek toplam 405 milyar metre küp doğalgaza ulaşılmıştır.Türkali 1 kuyusunda çalışmalar devam edecektir."

"Kanuni Sondaj Gemimiz, Karadeniz'deki sondaj faaliyeti için yola çıktı. Yıl sonuna kadar fiilen kuyu açmaya başlayacak" 

"Karadeniz'de keşfettiğimiz rezerv şu ana kadar en büyük hidrokarbon kaynağımızdır"

"Sondaj faaliyetlerine devam eden gemimiz 4 bin 445 metre derinliğe kadar ulaştı. Test, analiz ve detaylı mühendislik çalışmaları sonunda keşfettiğimiz rezerve 85 milyar metreküp daha ilave edildi."

"Tuna-1 kuyusunda keşfettiğimiz 405 milyar metreküplük doğal gazı burada kurulacak platform vasıtasıyla topraklarımıza ulaştıracak ve ülkemizin tamamına hizmet veren sisteme entegre edeceğiz." 

"2023 yılı hedefimiz bu gazı kullanıma açmayı planlıyoruz. Karadeniz ve Akdeniz’de alacağımız müjdelerle kaynağımızı genişleteceğiz."
"Kaşif adlı uzaktan kumandalı robot denizaltımızı kullanmaya başladık. Doğalgaz arayışımıza büyük fayda sağlayacak denizaltı robotumuz hayırlı olsun”dedi.

"Sismik araştırma gemilerimiz kendi alanlarının en modern donanımlarına sahiptir. Fatih Sondaj Gemimiz, ekipmanın ve ekibin millileştirilmesi yolunda önemli bir adımdı. Yeni bir adım daha atarak uzaktan kumandalı ileri teknoloji denizaltı robotumuzu da yerli ve milli imkanlarla petrol sektörümüze kazandırdık. KAŞİF adını verdiğimiz bu denizaltı robotu sayesinde yüzlerce metre derinlikteki ihtiyaç duyulan elektrik ihtiyacını ve video görüntülerini uzaktan kumandayla hiçbir riske girmeden elde edeceğiz"

"Karadeniz'de ve Akdeniz'de hidrokarbon kaynakları aramayı sürdüreceğiz."

"Suriye'de, Libya'da, Azerbaycan'da hakkın ve haklının yanında durmayı sürdüreceğiz."

"Keşfettiğimiz hidrokarbon kaynakları elbette ekonomik değer olarak çok önemlidir. Çünkü Türkiye bu konuda net ithalatçı bir ülkedir. Rusya, İran ve Azerbaycan'dan çıkan doğal gaz, Cezayir, Katar, Nijerya, Amerika gibi yerlerden de sıvılaştırılmış doğal gaz ithal ediyoruz. Karadeniz'de keşfettiğimiz rezerv ülkemizin bugüne kadar en büyük hidrokarbon kaynadığıdır. Devamının da geleceğine inandığım keşiflerle ülkemizin doğal gazda dışarıya bağlılığı azalacaktır"