Türkiye'de yaşayan Iraklı YouTuber ülkesinde öldürüldü

TAKİP ET

Türkiye'de yaşayan Iraklı YouTube Tiba al-Ali, babası tarafından ülkesinde öldürüldü. Irak'ta birçok kadın 'töre cinayeti' olarak nitelendirilen vahşete tepki gösterdi.

Türkiye’de yaşayan Iraklı YouTuber, ailesini ziyaret için gittiği ülkesi Irak’ta babası tarafından öldürüldü.

 Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Saad Maan, 22 yaşındaki al-Ali’nin, Divaniye şehrinde babası tarafından öldürüldüğünü açıkladı. Maan, "Polisin oraya gitmesinin ertesi gününde babası tarafından öldürüldüğünü öğrenince şaşırdık. Kendisi bunu ilk ifadesinde itiraf etti" dedi.

AFP'ye konuşan bir polis kaynağı, al-Ali'nin 2017'de ailesiyle Türkiye'ye gittiğini, ancak onlarla Irak'a dönmeyi reddettiğini ifade etti.

2017'den beri Türkiye'de yaşayan ve YouTube'da paylaştığı videolarla geniş bir takipçi kitlesi edinen YouTuber Tiba al-Ali'nin öldürülmesi ülkesinde büyük bir gündem yarattı. Babasının cinayeti itiraf ettiği olayda, ünlü YouTuber'ın ölümü protestolara yol açmış ve 'namus cinayeti' iddiaları ortaya atılmıştı. Olayla alakalı Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Dr. Saad Maan'dan açıklama geldi.

Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Dr. Saad Maan dün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Tiba al-Ali ile ailesi arasında arabuluculuk yaptıklarını, tarafları bir araya getirdiklerini, tavsiyeler ve çözüm önerileri sunduklarını belirtti. Sözcü Maan, iki tarafın da olumlu yaklaşım sergilediğini ve tarafların tekrar buluşmasını beklerken Tiba al-Ali’nin öldürülmesinin kendilerini şaşırttığını vurguladı. Al-Ali’nin babasının polis merkezine gelerek cinayeti itiraf ettiğini belirten Sözcü, soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.

 

Iraklı YouTuber