Türkiye alev alev yanıyor! 9 İlde yangın

TAKİP ET

Türkiye son günlerde art arda çıkan yangınlarla şaşkına dönmüş durumda. Yangınlar 4 can kaybına, binlerce canlının ölümüne ve maddi kayıplara yol açtı. Son yaşanan yangınlara nelerin sebep olduğu bilinmiyor. Bu bir terör hareketi mi? İnşaat sektörünün acımasız oyunu mu? Yoksa ciddi tedbirliksizlikler mi?

Son iki günde yangın çıkar şehirlerimiz şöyle;

Manavgat/ANTALYA
Akseki/ANTALYA
Kozan/ADANA
Mersin
Kahramanmaraş
Kayseri
Osmaniye
Marmaris/MUĞLA
Datça/MUĞLA
Emet/KAYSERİ
Derince/KOCAELİ



- Antalya'nın Manavgat ilçesinde 3 vatandaşın hayatını kaybettiği, 1’i ağır olmak üzere 138 vatandaşın etkilendiği belirtildi.Alevlerden etkilenebilecek alanlarda bulunan evler tahliye edildi
- Mersin'in Aydıncık ilçesinde 1 uçak, 5 helikopter ve 97 arazözle müdahale edilen yangında barınma ihtiyacı için 695 kişilik kapasite hazırlandı
- Osmaniye'de Karacalar mevkiindeki yangın kontrol altına alınırken, Kırmacılı köyündeki yangında köydeki evler ile Ürün ve Dombullu yaylaları tahliye edildi
- Adana'da 21 noktada çıkan yangınlarda Kozan ilçesine bağlı 6 mahallede bin 680, Aladağ ilçesinde 25 vatandaşın tahliyesi gerçekleştirildi
- Muğla'nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi‘nde çıkan orman yangınına 1 uçak, 5 helikopter ve 30 arazözle müdahale ediliyor.

Manavgat yangını

Manavgat’ta dün başlayan yangın ilerledikçe oluşturduğu tahribat daha da artıyor. Alevler bölgedeki elektrik santraline yaklaşmış durumda. Santral görevlilerinin paylaştıklarına göre acil önlemler alınmazsa Antalya ve çevresine elektrik sağlamak zora girecek.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde dün öğle saatlerinde çıkan ve 3 kişinin ölümüne sebep olan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Alevler sebebiyle Demirciler Mahallesi’nde 100’e yakın küçükbaş hayvan telef olurken, ahırda olan diğer hayvanların ise bazıları yangından son anda kurtarıldı.
AFAD: “Manavgat’taki yangında 3 vatandaş hayatını kaybetti, 58 vatandaşın tedavileri devam ediyor"
- "Söndürme çalışmalarında bir uçak, bir İHA, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinası, 960 personel ve 30 su ikmal aracı görev yapmaktadır”

Adana yangınları

Adana Valisi Elban: "20'ye yakın ev yangında hasar gördü"Yangına havadan da müdahalenin devam ettiğini belirten Vali Elban, “Yangın, şiddetli rüzgar ile 7 köyümüzün bulunduğu alanı kapladı. Hızlıca tahliye ve orman ekiplerimiz mücadeleye başladılar. Şu an itibariyle can kaybı, yaralımız yok. 20’ye yakın evde hasar, 2 ahırda ve birkaç hayvanımız telef olmuş gözüküyor. Ancak kesin tespitler yangın söndürüldükten sonra yapılacak. Ancak yangın 4 ayrı noktada devam ediyor. Dün akşamki kadar kötü durumda değiliz. Kısa süre içinde iyiye gittiğimizi söyleyebileceğiz. Alanda 3 helikopterimiz var. Ancak şu an fiilen Adana 3 yangınımız, Osmaniye Kadirli’de 3 yangınımız, Mersin'de yangın var. Ekiplerimiz orman genel müdürlüğündeki merkez tarafından, dağılımını yapıyor” dedi.

“En az 300 hektar alanda hasar gözlemleniyor”


 

Mersin yangınları


Yangın, Karaman-Mersin Karayalu üzerinde bulunan Sertavul Geçidi Kavalıgöz mevkiinde saat 14.30 sıralarında çıktı. Yangın ihbarı üzerine tüm ekipler müdahale için sevk edildi. Vali Işık yaptığı açıklamada, “Yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Şuanda Orman’a ait arazözler, Karaman Belediyesi itfaiye ekipleri, emniyet TOMA'sı ve birçok söndürme aracıyla müdahale sürüyor. Yangının çıkış sebebi ise henüz belli değil. Ancak bahçe temizlenirken çıktığı söyleniyor. Söndürme çalışmaları tamamlanınca her şey ortaya çıkacaktır” dedi.

Kahramanmaraş yangınları


Kahramanmaraş’ta çıkan orman yangınında 3 dönüm alan zarar gördü.
Yangın, Onikişubat ilçesi Kazma Bağları mevkiinde çıktı. İhbar üzerine olay yerine 3 arazöz, 2 itfaiye, 1 eskvatör ve 15 personel sevk edilerek müdahale edildi. Kontrol altına alınarak 2 saatte söndürülen yangında 3 dönüm alan zarar gördü.


 

Kayseri yangınları

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde Kapuzbaşı ve Ulupınar Mahalleleri arasında bulunan ormanlık alanda dün öğle saatlerinde çıkan yangın devam ediyor.
Şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangını söndürme çalışmaları gece boyunca devam etti. . Yangın, yaklaşık 80 hektarlık bir alanda büyük çoğunluğu da örtü yangını şeklinde devam ediyor. Bölge coğrafi açıdan oldukça sarp bir yapıya sahip. Yangını söndürmek için her türlü müdahaleyi yapıyoruz. Bölgede yaşayan insanlarımıza geçmiş olsun diyorum. Yangınla mücadelemiz zor şartlarda devam ediyor. Şiddetli rüzgâr da yangını kontrol altına almamızı zorlaştırıyor. Temennimiz en kısa zamanda yangını kontrol altına alınmasıdır. Yangının çıkış nedeni kolluk kuvvetleri tarafından araştırılmaya devam ediyor.

Muğla yangınları

Muğla'nın Bodrum ilçesinde otellere yakın bir noktada çıkan yangın otelleri tehdit edecek boyuta ulaşınca, otel müşterileri denizden tahliye edilmeye başlandı.
Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın bölgesine yakın iki eve sıçrayan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
Edinilen bilgiye göre, Siteler Mahallesi’nde öğlen saatlerinde ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ederken, alevler yerleşim yerlerini de tehdit etti. Yangın bölgesine yakın bazı otel ve evler boşaltıldı. Alevlere yakın konumda bulunan iki ev ise yangından zarar gördü.
Dumandan etkilenen 8 kişiye müdahale edildi


 

muğla yangın marmaris yangın bodrum yangın adana yangın manavgat yangın kayseri yangın osmaniye yangın mersin yangın