Trust Wallet, Kripto Parası Olan iPhone Kullanıcılarına Acil Uyarı Yaptı: "iMessage'ı Kapatın!"

TAKİP ET

Trust Wallet, kripto varlıklarını kontrol eden iOS kullanıcılarını ciddi bir güvenlik riskine karşı uyardı. Önde gelen kripto cüzdanı şirketi, iMessage uygulaması üzerinden yapılan saldırıları "yüksek riskli" olarak tanımlayarak kullanıcılardan acil önlem almalarını istedi.

Şirketin yaptığı paylaşıma göre, DarkWeb'de hedef haline gelen iMessage üzerinden gerçekleştirilen saldırılar, kullanıcıların iOS cihazlarına sızabilecek nitelikte. Bu durum özellikle kripto varlıkları bulunan kişiler için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Trust Wallet, kullanıcıların güvenliği için iMessage uygulamasını geçici olarak devre dışı bırakmalarını önerdi.

 

Trust Wallet'in paylaşımında belirtildiğine göre, güvenlik açığına karşı alınabilecek en etkili önlem, iMessage'ı kapatmak. Kullanıcılar, Ayarlar -> Mesajlar -> iMessage'ı Kapat seçeneği üzerinden uygulamayı geçici olarak devre dışı bırakabilirler. Apple'ın bir güvenlik yaması yayımlayana kadar bu önlem alınmalıdır.

 

Henüz güvenlik açığının detayları ve saldırının yapısı hakkında bilgi verilmedi. Ancak, Trust Wallet'in uyarısı, tüm iOS kullanıcılarını etkileyebilecek genel bir soruna işaret ediyor olabilir. Güvenlik açığıyla ilgili yeni bilgiler geldikçe güncellemeler yapılacak.