TETSİAD'DAN UTİB'e ziyaret
Türkiye ev tekstili sektörünün çatı kuruluşu Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD), Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı İhsan İpeker'i ziyaret etti.
Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahinler ve beraberindeki heyetin gerçekleştirdiği ziyarette; sektörün küresel rekabet gücünü artıracak projeler ve dijitalleşme hamleleri gibi başlıklar masaya yatırıldı.
“Katma değerli üretime odaklanmalıyız”
Görüşmede tekstil sektörünün gelecek vizyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan UTİB Yönetim Kurulu Başkanı İhsan İpeker, sektörün küresel rekabette daha güçlü bir konuma ulaşması için katma değerli üretim, teknik tekstiller ve dijital dönüşüm başlıklarının büyük önem taşıdığını belirtti.
Türk tekstil sektörünün güçlü üretim tecrübesine sahip olduğunu vurgulayan İpeker, “Sektörümüzün sahip olduğu birikimi; teknik tekstiller, fonksiyonel ürünler, sürdürülebilir üretim ve dijitalleşme gibi alanlarla destekleyerek daha rekabetçi bir yapıya kavuşturmalıyız.” dedi.
“Genç TETSİAD ile geleceği inşa ediyoruz”
TETSİAD Başkanı Murat Şahinler ise sektörün geleceğini güçlü kılmanın yolunun, genç kuşakları üretim süreçlerine daha erken dahil etmekten geçtiğini belirtti. Yeni dönemde “Genç TETSİAD” ve “Genç TETSİAD Akademi” projelerine büyük önem verdiklerini ifade eden Şahinler, “Gençlerimizi okuldan sonra değil, işin içinde yetiştirmeliyiz. Bakanlığımızın da desteklediği Genç TETSİAD yapılanmasıyla, sektördeki tecrübeyi yeni neslin enerjisi ve dijital vizyonuyla birleştiriyoruz.” dedi.
Teknik Tekstilde 100 Milyar Dolarlık Pasta
Sektörün katma değerini artırmak için "Teknik Tekstil" dönüşümünün kaçınılmaz olduğu vurgulanan görüşmede, Avrupa’daki 100 milyar dolarlık tekstil üretim pazarından daha fazla pay alınması gerektiği ifade edildi. Toplantıda; eğitimden fuar organizasyonlarına kadar birçok başlıkta istişarelerde bulunulurken, sektörün güncel sorunlarının raporlanarak ilgili bakanlıklara sunulmasına karar verildi.