Telefon bataryanızın ömrü nasıl uzatılır? Pil ömrü için altın kurallar

TAKİP ET

Telefon şarjının dayanmaması bir çoğumuzun problemi. Akıllı telefonların teknolojisi her gün bir adım daha ileri gidiyor, fakat pil konusunda bir çok kullanıcı şikayetçi. Peki telefon kullanma alışkanlığımızda ufak değişiklikler yaparak pil ömrünü uzatmak mümkün mü?

Telefon şarjının dayanmaması bir çoğumuzun problemi. Akıllı telefonların teknolojisi her gün bir adım daha ileri gidiyor, fakat pil konusunda bir çok kullanıcı  şikayetçi. Peki telefon kullanma alışkanlığımızda ufak değişiklikler yaparak pil ömrünü uzatmak mümkün mü? 

Gün içerisinde yoğun bir şekilde telefon kullanan kullanıcılar telefonlarının pil ömrünü uzatmak için çeşitli yöntemler aramaktalar. Telefon kullanım alışkanlığınızda ufak değişiklikler yaparak telefonun batarya ömrünü uzatmak mümkün. 

Telefonun şarjı neden dayanmıyor?

Telefon kullanımda yapılan bazı hatalar sebebiyle şarj ömrünüz kısalabilir:

Telefonun şarjını tamamen bitirmek.

Telefon şarj oluyorken kullanmak.

Telefonu orijinal olmayan şarj aletiyle şarj etmek.

Hareketli duvar kağıdı kullanmak.

Orijinal olmayan batarya kullanmak

Bluetooth özelliği gibi sürekli veri almak için uğraşan uygulamaları sürekli açık tutmak Telefonun pil ömrü nasıl uzatılır?


Telefonun pil ömrünü uzatmak için şarjını tamamen bitirmemek:
Akıllı telefonunuzun şarjının tamamen bitmesini beklemeden şarj etmeniz, pil sağlığı açısından oldukça fazla fayda sağlayacaktır. Akıllı telefonun şarjının 400 kere, sıfıra inmeye direnci vardır. 400 kere sıfırı gördükten sonra, piliniz, gücü tutamamaya başlar. Bu da şarjınızın uzun süre dayanmasını engeller.


RAM’in sürekli tam performans çalışmasını engellemek:

Telefonunuzun RAM’ini etkileyen uygulamarı sürekli açık tutmakta pilinizin çabucak bitmesine sebep olabilir. Bunun için RAM’inizi sürekli aktif tutan uygulamaları kapatmak pilinizin uzun gitmesine yardımcı olacaktır.


Telefon şarj oluyorken kullanmamak:
Telefonunuzu aktif bir şekilde kullandığınızda ısınır. Telefonunuzu şarj ederken kullanmak oluşan bu ısı sebebiyle telefonunuza zarar verebilir. Bunun önüne geçmek için telefonunuz şarj olurken ona müdahale etmemek, uzun vadede pilinizin ömrüne yarar sağlayacaktır.


Telefonu orijinal olmayan şarj aletiyle şarj etmemek:
Altın bir kural olarak sayılabilecek bir diğer öneri ise telefonunuzu kesinlikle orijinal şarj aleti ya da powerbank ile şarj edilmeli. Orijinal olmayan şarj aletleri stabil bir şarj dolumu sunmadığı için uzun vadede telefonunuzun şarj entegresine zarar verebilir.


Telefonu koruma kılıfı içinde şarj etmemek
Bazı koruma kılıfları da telefonun pil ömrüne zarar verebilir nasıl mı? Pilinizi şarj ederken kılıf içinde şarj ediyorsanız. Özellikle telefonun soğumasını engelleyebilecek kılıflar içinde bu sıcaklık telefonunuzun ısınmasına sebep olarak uzun vadede pil ömrünüze zarar verebilir.
 

pil ömerünü uzatma şarj süresi uzatma pilim dayanmıyor şarj dayanmıyor şarjım çabuk bitiyor pil sağlığı