Survivor yarışmacısı İsmail Balaban kimdir, kaç yaşında ve nereli? Survivor İsmail'in hayatı ile ilgili merak edilenler

TAKİP ET

Televizyonların merakla takip edilen programında Survivor İsmail Balaban, yarışmanın dikkat çekenler arasında bulunuyor. Fiziksel özelliği ile güce dayalı oyunlarda başarı kazanan Survivor İsmail, SMS sıralamalarında da haftalardır zirveyi kimseye kaptırmıyor. Etkili performansıyla adından söz ettiren İsmail Balaban'ın Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde çok sayıda derecesi bulunuyor. Küçük yaşlarda güreşle ilgilenmeye başlayan Survivor İsmail, 2013 yılında Başpehlivan oldu. Peki, Survivor İsmail kimdir? İşte, Survivor 2021 yarışmacısı İsmail Balaban'ın biyografisi ve hayatıyla ilgili merak edilenler.

Televizyonların merakla takip edilen programında Survivor İsmail Balaban, yarışmanın dikkat çekenler arasında bulunuyor. Fiziksel özelliği ile güce dayalı oyunlarda başarı kazanan Survivor İsmail, SMS sıralamalarında da haftalardır zirveyi kimseye kaptırmıyor. Etkili performansıyla adından söz ettiren İsmail Balaban'ın Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde çok sayıda derecesi bulunuyor. Küçük yaşlarda güreşle ilgilenmeye başlayan Survivor İsmail, 2013 yılında Başpehlivan oldu. Peki, Survivorİsmail kimdir? İşte, Survivor 2021 yarışmacısı İsmail Balaban'ın biyografisi ve hayatıyla ilgili merak edilenler.

Survivor'ın yeni bölümüne İsmail, performansı ile damga vurdu. Oyunlardaki başarısı ile dikkat çeken Survivor İsmail'in hayatı, yarışmanın takipçileri tarafından merak edilmeye devame diyor. Survivor2021 kadrosunda yer alan  Survivor İsmail, Antalya’nın Elmalı ilçesine bağlı Akçay köyünde dünyaya geldi.  2013'te Başpehlivan olan Survivor İsmail, 1987 doğumlu.

İSMAİL BALABAN KİMDİR?

İsmail Balaban, Antalya’nın Elmalı ilçesinin Akçay köyünde 3 Ağustos 1987 tarihinde dünyaya geldi. Elmalı'ya bağlı Akçay köyünde çiftçilik yapan Hasan-Ümmü Gülsüm Balaban çiftinin ikiz çocuklarından biri olan İsmail Balaban, küçük yaşta güreşe merak saldı, 17 yaşındayken eski yağlı güreş pehlivanlarından Ziya Talan'ın onu keşfetmesiyle profesyonel olarak güreş yapmaya başladı.

Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde, 2009 yılı Küçük Orta Büyük Boy’da birincilik, 2012 yılında da Başaltı Boyunda üçüncülük elde etti. 5-7 Temmuz 2013 tarihleri arasında, 652. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde İsmail Balaban baş kategorisinde er meydanına çıktı. Şaban Yılmaz ve Recep Kara gibi efsane güreşçileri eledi ve finale yükselmeyi başardı. Finalde son iki yılın şampiyonu yine Antalyalı, Ali GÜRBÜZ ile karşılaşan İsmail , zorlu geçen müsabakanın sonunda ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı. Ancak Ali Gürbüz’ün güreş federasyonundan ceza alması nedeniyle İsmail Balaban 2013 yılı Başpehlivanı olarak ilan edildi.

2014 yılı güreşlerinde de, finalde Fatih Atlı’ya yenilerek ikincilik kürsüsüne çıktı.  2015’de Kurtdereli ikinciliği, 2016’da Kurtdereli üçüncülüğü, 2017’ de Kırkpınar başpehlivanlığı, 2018’de Kurtdereli başpehlivanlığı, 2019’da Elmalı Yağlı Güreşleri ikinciliğini kazandı.

Halen Konyaaltı Belediyesi Spor Kulübü sporcusu olarak güreş hayatını sürdürmektedir.

survivor i̇smail balaban 2021 yarışma tv8