Sultan 2.Abdülhamid Han'ın torunu vefat etti

TAKİP ET

Sultan 2.Abdülhamid Han'ın torunu Leila Kenan Jour hanım İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Sultan 2.Abdülhamid Han'ın torunu Leila Kenan Jour hanım İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Leila Kenan Jour'un vefatını Orhan Osmanoğlu sosyal medya hesabından paylaştı.
 

 

Sultan İkinci Abdülhamid Han ailesi


Sultan İkinci Abdülhamid Han’ın erişkin yaşa ulaşan 7 oğlu ve 6 kızı vardı. Hepsi de eşleri ve çocukları ile birlikte 1924 sürgününde vatandan çıkarılmışlardır. Bunlardan Ahmed Nuri Efendi, Ahmed Nureddin Efendi ve Mehmed Âbid Efendi ile Naile Sultan’ın çocuğu olmamıştır. Mehmed Burhaneddin Efendi ile Şadiye ve Refi’a Sultan’ın çocukları ise ya evlenmeden veya çocuksuz vefat etmişlerdir. Sultan’ın diğer 3 oğlu ve 3 kızının nesilleri devam etmektedir.



Şu anda, şehzade oğlu olan 25 şehzade, şehzade kızı olan 13 sultan, yaşayan veya vefat etmiş sultanların çocukları olan 21 sultanzade ve 14 hanımsultan hayattadır.

Ailenin bunlar dışında hayatta olan diğer mensuplarının tamamı, yaşayan veya vefat etmiş sultanzade ve hanımsultanların çocukları ve torunlarıdır. Tespit edebildiğim kadarıyla Sultan Abdülmecid ve Abdülaziz Han’ın kanını taşıyan ve hâlen hayatta olan toplam kişi sayısı 310’dur. Bunlardan 116 tanesi Sultan Hamid soyundandır.

sultan 2.abdülhamid han sultan 2.abdülhamid han eah sultan 2. abdülhamid han türbesi Sultan 2.Abdülhamid Hanın torunu vefat etti Sultan 2.Abdülhamid Hanın torunu Leila Kenan Jour vefat etti Sultan 2.Abdülhamid Hanın torunu Leila Kenan Jour vefat etti