Squid Game dizisinin konusu nedir? Squid Game başrol oyuncuları kimler? Hangi ülke yapımı? İşte Squid Game hakkında merak edilenler

TAKİP ET

Eylül ayında Netflix tarafından yayına alınan ve kısa sürede en çok izlenen diziler arasında yer alan Squid Game dünyada yankı uyandırmaya devam ediyor. Squid Game kaç sezon? Squid Game dizisinin konusu nedir? Squid Game başrol oyuncuları kimler? Hangi ülke yapımı? İşte Squid Game hakkında merak edilenler İşte Squid Game dizisi hakkında merak edilenler...

Netflix'te Eylül ayında birinci sezonu yayınlanan Squid Game, Güney Kore yapımı Netflix Original dizisidir.  Gerilim- Drama türündeki dizi 9 bölümden oluşurken bir hayatta kalma mücadelesini analtırken aynı zamanda bir sistem eleştirisini de içerisinde barındırır. 
Squid Game dizisinde maddi sıkıntıları olan yüzlerce kişi gizemli bir şekilde onlara para kazandıracak bir oyun sistemine katılmaları için davet alır. Kazananın 40 milyon dolar ile ödüllendirildiği oyun aynı zamanda katılımcıları ölüm tehlikesi ile burun buruna getirir.





Günlük hayattaki yaşam standartlarının ağırlığı ve oyuncuları bu ağırlıktan kurtaracak cazip ödül teklifi hevesiyle sisteme katılan oyuncular hayatta kalmak ve ödülü kazanmak için her şeyi yaparlar. Hayatta kalmayı başaran oyuncular bir sonraki etaba erişirken mevcut oyuncular arasında gruplaşma ve rekabet oyunun tehlikesini arttırır.
Maddi sıkıntı çeken yüzlerce oyuncu çocuk oyunlarından oluşan etapları bir bir geçmeye çalışır. 
Kolay yoldan para kazanmayı hedefleyerek oyuna katılanlardan olan Gi-hun, esrarengiz oyuna katılır. İlk turun başında diğer oyuncularla birlikte gördükleri karşısında dehşete kapılır.



Oyuna devam etme ve bırakma konusunda ikiye bölünen oyuncular oylama yapsalar da dış dünyada onalrı bekleyen gerçekler de acımasızdır.
Oyun bittiğinde yatakhanelerine çekilen oyuncular ışıkalr kapandığında da güvende değildir. Üçüncü oyunca Gi-hun'un da dahil olduğu ekip stratejik bir plan dahilinde hareket etmek zorundadır.
Acımasız bir dövüşün izlendiği final oyununun ise nasıl sona ereceği bir kişinin elindedir ve dehşete düşüren oyunun yaratıcısı kendini gösterir.



 

SQUİD GAME NE DEMEK?


Squid ve game kelimeleri ingilizce dilince Kalamar ve oyun anlamına gelmektedir. Squid Game dizisinin adı ise Kalamar Oyunu olarak Türkçeye çevrilmektedir. Dizide Kalamar Oyunu Güney Kore'de çocuklar arasında oynanan bir oyun oalrak gösteriliyor.


 

SQUİD GAME BAŞROLÜNDE KİMLER VAR? SQUİG GAME OYUNCULARI KİMLERDİR?


Park Hae-soo - Cho Sang-woo
Lee Jung-jae - Seong Gi-hun
HoYeon Jung - Kang Sae-byeok
Oh Yeong-su Oh Il-nam
Anupam Tripathi, Abdul Ali
Heo Sung-tae Jang Deok-su
Kim Joo-ryoung - Han Mi-nyeo



 

SQUID GAME 2. SEZON GELECEK Mİ?

Tek başına bir diziyi yazmak yönetmek ve yapımcılığını üstlenmenin büyük bir iş olduğunu vurgulayan Dong-hyuk "Aynı şeyi ikinci sezon için yapmayı düşündüğümde şahsen biraz endişeleniyorum. Şu an için kesinleşmiş bir şey yok ancak o kadar çok hevesli insan var ki ciddi ciddi düşünüyorum" diyor.

Squid Game 2. Sezon bölümlerinin geleceği sinyallari verilse de kesin bir bilgi bulunmuyor.


SQUİD GAME DAVALIK OLDU

 

Reuters’ın haberine göre, Netflix’te yayınlandığı günden bu yana dünya çapında popülerlik kazanan Squid Game dizisi davalık oldu.

Güney Koreli bir internet servis sağlayıcısı olan SK Broadband, Squid Game’in ülkedeki popülaritesi sayesinde artan online trafik nedeniyle Netflix’e dava açtı. Güney Kore’nin internet hizmet sağlayıcısı SK Broadband, Netflix’in popüler dizisi Squid Game yüzünden artan internet trafiğinden kaynaklı bakım çalışmalarının masraflarını karşılamasını istedi.

SK Broadband, iddialarında Netflix’in Güney Kore’nin YouTube’dan sonra en büyük ikinci trafik üreticisi olduğunu ve ağ kullanım ücreti ödemesi gerektiğini belirtti. Ülkede Amazon, Facebook ve Apple gibi diğer yayıncılar düzenli olarak hükümete ağ kullanım ücreti ödüyor.

Ülkedeki bazı vekiller de internet trafiğini aşırı artıran ama ağ kullanımı için para ödemeyen içerik sağlayıcılarını eleştiriyor.

squid game squid game ne demek squid game konusu squid game oyuncuları netflix netfix dizi önerisi dizi