Spor giyim firması Nike'da üst düzey istifa olayı!

TAKİP ET

Spor giyim firması Nike'ın Kuzey Amerika bölümünden sorumlu başkan yardımcısı ve genel müdürü Ann Hebert, oğlunun işiyle ilgili kendi adının da karıştığı şaibelerden dolayı istifasını verdi.

Bloomberg Businessweek dergisi geçen hafta  yayınlanan haberde Nike'ın sorumlu başkan yardımcısı ve genel müdürünün  19 yaşındaki oğlu Joe Hebert'in iş faaliyetleriyle ilgili bir haber yaptı. Habere göre Joe, annesinin adına kayıtlı kredi kartıyla Nike'ın sınırlı sayıda piyasaya sürdüğü 600 ayakkabıyı 132 bin dolara satın alıp kendi 'West Coast Streetwear' adlı giyim firmasında sattı ve 20 bin doların üzerinde  kâr elde etti. Haberde Joe'nun Kovid-19 döneminde dahi kâr etmeyi başardığına dikkat çekildi.

Bloomberg'ün yayınlanan haberinden sonra Joe'nun çalışma şekli ve annesinin verdiği destek sorgulanmaya başlandı. Sınırlı sayıda üretilen bu ayakkabılara bu şekilde ulaşmasının doğru olup olmadığı eleştirildi. Çifti 12 bin dolara satılan ayakkabıları annesinin indirim hakkı sayesinde daha ucuza alıp bu sayede kâr ettiği öne sürüldü.
​Bunlar üzerine oğul Hebert, Bloomberg'ü arayarak yaptığı açıklamada;  Annesi vasıtasıyla, indirim kodu gibi olanaklardan yararlanmadığını savunarak  bu haberlerde annesinin adının geçirilmemesini istedi.
Ancak Joe'nin çabası bir sonuca ulaşamadı ve Nike, 25 yıldır bünyesinde görev yapan Ann Hebert'in görevinden ayrıldığını açıkladı. Nike sözcüsünün verdiği bilgiye göre Ann Hebert oğlunun işiyle ilgili satışlardan  2018'de Nike firmasının bilgilendirildiğini söylemişti.