Sondakika! Ekrem İmamoğlu adaylık için kararını verdi! Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken mesaj

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan "adaylık" açıklaması geldi. "Kendimi İstanbul ile mühürlüyorum..." diyen Ekrem İmamoğlu İBB Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Genel Seçim hezimetinin ardından CHP'de 'değişim' fitilini ateşlediği için genel başkanlığına aday olacağı iddia edilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yol haritasını bugün duyurdu. Kritik açıklama öncesi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na bir mesaj iletildiği iddia edildi. Kılıçdaroğlu'nun mesajında "Kararını ver, belediye başkanı adayı mısın değil misin?" dediği belirtilirken, İmamoğlu'nun da kararını verdiği öğrenildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bugün Haliç Kongre Merkezi'nde basın açıklaması yapıyor.

Kamu bankalarının dört yıldır İBB'ye kredi vermediğini öne süren İmamoğlu, 2023'te vergilerin 4 trilyon 270 milyar lira yükseltildiğini söyledi.  İBB Başkanı, zenginle yoksul arasındaki farkın 8 katına çıktığını da iddia etti.

İmamoğlu'nun açıklamalarından önemli başlıklar şöyle;

"Bu mücadeleyi son 4,5 yılda İBB Başkanı olarak verdim. Bu, aynı zamanda bir demokrasi mücadelesiydi. Geçen 4 yılda, İBB iktidarın baskılarına karşı en üst seviyede direncin simgesi olmuştur. Yılmadan ve asla vazgeçmeden yüksek azim ve iradeyle çalışmaya devam ettik. İstanbul için ürettik, İstanbulluya hizmet ettik.

İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır. Ben bu sözü çok önemsiyorum. Eğer o kişi milletin ona tanıdığı fırsatı iyi değerlendirirse, bu başarı onu ulusal ve uluslararası siyasette çok önemli başka noktalara taşır. Buna şüphe yok. Ama ben İstanbul'u kazanan, Türkiye'yi kazanır' sözünü sadece seçim galibiyeti olarak da anlamıyorum. Bu önemli başarıyı farklı bir anlayışla değerlendiriyorum.

"KENDİMİ İSTANBUL İLE MÜHÜRLÜ KABUL EDİYORUM"

Türkiye'de gerçek toplumsal barışın ancak cumhuriyetin asli amacını; yurttaşların hiçbir ayrım gözetmeksizin ülkelerinin, şehirlerinin, ovalarının ve geleceklerinin eşit hissedarı oldukları zaman gerçekleşeceğini

4 yıl boyunca İstanbul'u hep birlikte mutlulukla yaşadığı bir şehir yapma idealiyle hareket ettik. İstanbul'un kadınlarına, gençlerine, çocuklarına, yaşlılarına yönelik icraatlerimizle bunu başarıyla sağladık. Korunan doğası, tarihi ve canlı kültür hayatıyla zengin bir şehri oluşturmaya başladık. 4 yıl boyunca İstanbul, geleceğin ışıltılı Türkiye'sinin gerek taşıyıcısı gerek ufku olmuştur. İstanbul'un sorunlarını çözmek, Türkiye'nin sorunlarını çözmektir.

İstanbul'un devasa sorunlarını çözmek, aynı zamanda Türkiye'nin sorunlarının nasıl çözüleceğine dair sınav yeridir. Tam da bu nedenle, benim anladığım şekliyle, İstanbul'u kazanmak, Türkiye'yi kazanmaktır.

Bizim yönetimimizdeki İstanbul, Türkiye geleceğinin teminatı olmuştur. İstanbul ve Türkiye'nin kaderleri mühürlüdür. Bu nedenle ben de kendimi İstanbul'la mühürlü kabul ediyorum.

Bu şehre hizmet etmeyi Türkiye'ye hizmet etmek olarak görüyorum. Aziz şehrimizdeki ihmal edilmiş ve onlarca yıl boyunca çözülmemiş sorunları tek tek alt edip kalıcı bir şekilde çözerek Türkiye'nin sorunlarının nasıl çözülebileceğini tam da burada gösterdik, göstermeye devam ediyoruz.

Partinin bir evladı olarak "değişim"e katkı vereceğim..."

İMAMOĞLU CHP GENEL BAŞKANLIĞINA ADAY MI?

Geçen hafta Tunceli’yi ziyaret ederek temaslarda bulunan ve burada yaptığı açıklamada “Artık kaybetmek yok. İstanbul’u da kaybetmek yok. Diğer büyükşehirleri de kaybetmek yok. Türkiye’nin seçimlerini de kaybetmek yok” açıklamasıyla dikkat çeken İmamoğlu'nun CHP genel başkanlığına aday olacağı iddia edilmişti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İMAMOĞLU'NA MESAJ

Öte yandan kritik açıklama öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na bir mesaj gönderdiği iddia edildi.

TV 100'deki Taksim Meydanı programınına katılan gazeteci Barış Yarkadaş, Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na "Kararını ver, belediye başkanı adayı mısın değil misin? Bu tartışmalar partiyi yoruyor. Aday değilsen İstanbul'a bir aday hazırlayacağım. İstanbul'u bu tartışmalara harcatmam" dediğini iddia etti.

Kaynak: Cumhuriyet

imamoğlu aday mı imamoğlu aday olacak mı imamoğlu adaylık açıklaması imamoğlu aday olsaydı imamoğlu adaylığını açıkladı