Son iddialar; Korona Çin'den önce İtalya'da görüldü!

TAKİP ET

Dünya yeni bir iddia ile karşı karşıya! Koronavirüsün çıkış noktası Çin değil, İtalya mı? Koronavirüsün ilk çıktığı günden itibaren bu virüsün hangi ülkede başladığı, nasıl oluştuğu, tüm dünyayı nasıl bu kadar etkisi altına aldığıyla ilgili sorular tüm dünyayı meşgul etti. Çin'de Wuhan'da ilk virüs belirtileri iddiası doğrultusunda (DSÖ) araştırmalarını Çin'de yoğunlaştırdı.

Koronavirüsün ilk çıktığı günden itibaren bu virüsün hangi ülkede başladığı, nasıl oluştuğu, tüm dünyayı nasıl bu kadar etkisi altına aldığıyla ilgili sorular tüm dünyayı meşgul etti.

Çin'de Wuhan'da ilk virüs belirtileri yaşayan bir hastanın olduğu iddia edildi. Bu iddia doğrultusunda (DSÖ) araştırmalarını Çin'de yoğunlaştırdı.Bilim insanlarından oluşan bir ekip günlerce Çin laboratuvarlarında virüsün izlerini bulmaya çalıştı.
 

Bilim insanları bir yandan virüse çare olabilecek aşılar için uğraşırken bir yandan da virüsün kaynağını belirlemeye çalışıyor.

 

Yapılan son araştırma ise oldukça şaşırtıcı.  Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) liderliğinde yapılan araştırmaya göre 'sıfırıncı hasta' yani Kovid-19'un ilk izlerini taşıyan hasta İtalyada yaşayan 25 yaşlarında bir genç kadın.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Kasım 2019'da boğaz ağrısı şikayetiyle Milano'daki bir hastaneyi ziyaret eden kadının verileri aylar sonra incelendi ve koronavirüsün izlerine rastlandı. Buda gösteriyor ki virüs Aralık ayından önce görülmeye başlamış. Çıkış noktası ise bambaşka bir ülke olabilir.
 

Virüs resmi olarak 2019'un son günlerinde Çin'in Wuhan kentinde görülmüştü. Bu araştırma ile virüsün sıfır noktasının değişebileceği ihtimali ortaya çıktı.

Başka bir deyişle söz konusu araştırma, Kovid-19'un Aralık 2019'da Çin'de ilk kez tespit edilip rapor edilmeden önce uluslararası dolaşımda olduğunu gösteriyor.

Bilim dünyasının bu hastanın peşine düştüğü ancak hastanın kimliğine bir türlü ulaşılamadığı belirtiliyor.

Hasta ile ilgili tek bilinen Milano'da yaşayan 25 yaşında bir kadın olduğu. Söz konusu hastayı tedavi eden doktor olan Raffaele Gianotti'nin ise Mart ayında hayatını kaybetmiş olduğu belirtiliyor.

Bilim insanları, Wuhan vakasından önceki döneme ait diğer ülkelerdeki vakaların araştırılmasını tavsiye etti.
Ekip bunu yapmak için çeşitli ülkelerdeki kan bankalarından 2019'un sonlarına ait numunelerin koronavirüs antikorlarının varlığı için test edilmesini istedi. Böylece daha önceki şüpheli vakaların incelenmesinin, koronavirüsün erken yayılmasının zaman çizelgesini belirlemeye yardımcı olabileceğin altını çizdi.