Son dakika: Ülkücü fikir insanı Mahmut Metin Kaplan hayatını kaybetti. Mahmut Metin Kaplan kimdir?

TAKİP ET

Son dakika haberi: Bursa'daki ülkücü camianın teorisyenlerinden ve sevilen isimlerinden biri olan Yazar Metin Kaplan, Korona virüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.Mahmut Metin Kaplan neden öldü? Mahmut Metin Kaplan kimdir? Ülkücü caminanın sevilen ismi Kaplan'ın eserleri

Gelen son daika haberine göre, Ülkücü hareketin önemli teorisyenlerinden biri olan Yazar Metin Kapan, Korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Ağır seyreden Korona virüs tedavisi bir süredir Bursa Şehir Hastanesi'nde devam eden Metin Kaplan, bugün hayatını kaybetti. 

Kaplan, en son 20 Ocak tarihinde sosyal medyadan yaptığı şu açıklama ile hastalığını okur ve takipçilerine duyurmuştu:

MAHMUT METİN KAPLAN KİMDİR?

Mahmut Metin Kaplan, 1954 yılının Şubat ayında Samsun'un Bafra ilçesinde doğdu. Kaplan, ilk ve orta öğrenimini Bafra'da tamamladı.

Ülkücü dünya görüşü ile lise yıllarında tanıştı. 1973 yılında, Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne girdi. Üniversite okumak için geldiği Bursa'da, Ülkü Ocakları il ikinci başkanı oldu. 1975 yılının 21 Temmuz günü; dördüncü sınıfa başlamaya hazırlanırken, "bir kişiyi öldürmek ve bir kişiyi de yaralamak" iftirasıyla tutuklandı. Yargılama sonunda 19 yıl 8 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.

MAHMUT METİN KAPLAN'IN ESERLERİ

Sırasıyla Bursa, Üsküdar-Paşakapısı, Bursa, Eskişehir, Afyon ve Bartın cezaevlerinde 10 yıl 5 ay 22 gün tutuklu kaldı. Metin Kaplan, 1975 yılında girdiği cezaevinden, 13 Ocak 1986'da tahliye edildi. Cezaevinden çıktıktan sonra Bursa'ya yerleşen Mahmut Metin Kaplan, ticaretin yanısıra yazarlık da yapmaya başladı ve dördüncü sınıfta ara vermek zorunda kaldığı üniversite eğitimi tamamladı.

Teşkilat ve İdare (1992), Ülkücü Dünya Görüşü 1 (1996), Ülkücü Dünya Görüşü 2 (2000), Matruşka - Kurşun Adres Sormaz (2002), Corps - Sarı-Kırmızı-Yeşil (2004), Desise - Abdi İpekçi Suikastı (2005), Fent - Orgeneral Eşref Bitlis Suikastı (2012) isimli kitapları yayımlandı.

Kaplan'ın cenazesi, 21 Şubat Pazartesi günü (yarın) Ulucami'de kılınacak ikindi namazının ardından defnedilecek.
 

MAHMUT METİN KAPLAN BURSA ÜLKÜCÜ CAMİA BURSA