SON DAKİKA: Meral Akşener kongrede çılgına döndü! 6'lı masayı bir kez daha devirdi: Bundan sonra size hayatta başarılar

TAKİP ET

Son dakika haberi: İYİ Parti 3. Olağan Kongresi'nde Genel Başkan Meral Akşener çılgına döndü. Akşener, Millet İttifakı'nda birlikte yol yürüdüğü CHP'yi topa tuttu, "Aldığımız 15 milletvekili hayatımın en büyük pişmanlığı. O gün bugündür bu 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik." dedi. Akşener, parti içi muhaliflere de sert çıktı,

Akşener, "GİK'i, milletvekillerini kura ile mi belirleyeyim. Saygısızlar, bana kala kala kura mı kaldı!" ifadelerini kullandı. Masayı bir kez daha deviren Akşener "Biz çalışmamışız, onun için seçim kaybedilmiş. İnsafınız kurusun, anlıyorum korktunuz. Neymiş İstanbul HDP sayesinde kazanılmış. Haydi o zaman bundan sonra size hayatta başarılar." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin 3.Olağan Kurultayı sırasında yaptığı konuşmada deyim yerindeyse çılgına döndü. Oldukça sinirli tavırlar sergileyen Akşener, seçime katılabilmek için CHP'den istedikleri 15 milletvekilinin hayatının en büyük pişmanlığı olduğunu söyledi, "O gün bugündür bu 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik." dedi. Akşener, seçim hezimeti sonrası kendisine kazan kaldıran parti içindeki isimlere de ateş püskürdü. Eline aldığı bir kura torbasını gösteren Akşener, "Saygısızlar, GİK'i, milletvekillerini kura ile mi belirleyeyim. Bana kala kala kura mı kaldı." dedi. Öte yandan Akşener, 6'lı koalisyon masasını bir kez daha yıktı.

İYİ PARTİ 3.OLAĞAN KURULTAYI GERİLİMLİ BAŞLADI

Seçim hezimeti sonrası zor günler yaşayan Meral Akşener, Kurultayın açılışında konuştu. Oldukça öfkeli olduğu gözlenen Meral Akşener, CHP'yi de, partisini de sert sözlerle eleştirdi.

"ŞİMDİ HESAP VERİYORUM SONRA HESAP SORACAĞIM"

Meral Akşener, Kurultaydaki konuşmasına sert ifadelerle başladı. Akşener, "Şimdi hesap veriyorum birazdan hesap soracağım." dedi.

"VALLAHİ AFFETMEYECEĞİM"

Akşener, parti içindeki bazı isimlerin kendisini hedef aldığını belirterek, "Hiçbir düşmanımın, rakibimin benimle ilgili asla iddia etmedikleri, söylemedikleri pis iftiralara şahit oldum. Ama affetmeyeceğim. Vallahi affetmeyeceğim! Bana iki şey bu ülkede söylenemedi. Kendi arkadaşlarım söyledi! Affetmeyeceğim, hesaplaşacağız!" ifadelerini kullandı.

"KAHROLUN"

Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

Biz hanginizden para istedik? Hepiniz buradasınız! Meclis'e girdiniz, milletvekilleri para mı istedik sizden? Bugün sizden para mı isteniyor? Genel merkez yapıldı, 15 liralık çöp kutularını aldım ben. O gün bana, bu parayı nereden buldun diye niye sormadınız?

Nasıl buldun, nereden buldun niye demediniz? Çünkü sorumluluk almanız gerekiyordu doğru mu, kaçtınız! Ama bugün Meral Akşener'i, düşmanlarının suçlamadığı iftiralarla suçladınız, kahrolun!

CHP'YE SERT TEPKİ: 15 VEKİL İSTEMEK HAYATIMIN EN BÜYÜK PİŞMANLIĞI

Meral Akşener, CHP'den seçime katılabilmek için istenilen 15 vekile de değindi, "Biz bu parti seçime girebilsin diye CHP'den 15 milletvekili istedik, hayatımın en büyük pişmanlığıdır. Savaşmalıydık, bileğimizin gücüyle o seçime girmeliydik, girmiyorsak da gereğini yapmalıydık. Savaşmadık! 15 vekil istedik, Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Ama o gün bugün 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik. Ömer Seyfettin'in diyetine döndü bu iş. Biz, psikolojik olarak kendimizi çok kötü hissettik. Ben kendimi çok aşağılanmış hissettim. Çok çaresiz hissettim. 15 milletvekili almak bize kuyruk siyasetine mal oldu!" dedi.

"BANA KALA KALA KURA MI KALDI"

Partisine, elindeki kura torbasını göstererek sert eleştiriler yönelten Akşener, "Şimdi kongreye gidiyoruz. Bütün üst kurul delegelerimizin, milletvekillerimizin ismi olan bir torba var yanımda. Bana kala kala kura kaldı! Ayıp be! Kura mı çekeyim ben! Milletvekillerini kura ile mi belirleyeyim! GİK'i kura ile mi belirleyeyim! Saygısızlar, ne istiyorsunuz! Hesabımızı bugün ortaya koyduk, yarın göreceğiz." ifadelerini kullandı.

6'LI KOALİSYONA VEDA GİBİ MESAJ: HAYDİ HAYATTA BAŞARILAR

Meral Akşener, 6'lı koalisyona da HDP üzerinden mesaj gönderdi, "Biz çalışmamışız, onun için seçim kaybedilmiş. İnsafınız kurusun, anlıyorum korktunuz. Neymiş İstanbul HDP sayesinde kazanılmış. Haydi o zaman bundan sonra size hayatta başarılar." dedi.

iyi parti kongresi ne zaman kuruldu iyi parti kongresi 2022 iyi parti kongresinde kavga iyi parti kongresi ne zaman 2022 iyi parti kongresi kavga