SON DAKİKA: CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel oldu

TAKİP ET

CHP'nin 38. olağan Kurultay'ında Özgür Özel 2. turda seçmi kazanarak CHP'nin yeni genel başkanı seçildi. Özel 2. Turda rakibine 276 oy farkla kazandı.

CHP'nin tarihi kurultayında Özgür Özel 2. Turda seçimi kazandı. Seçim sonuçlarını Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu açıkladı. Buna göre 2. Tur oylamada, Özgür Özel 812 oy allırken Kemal Kılıçdaroğlu 536 oyda kaldı.

Sonuçlar açıklandıktan sonra kürsüye çıkan Özgür Özel hayatının en büyük gururunu yaşadığını söyledi.

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Özel örgüte verdiği tüm dözleri tutacağını, sabah 9.30'ta 81 il başkanı ile toplantı yapacağını toplantıda söz verdiği gibi Parti Meclisini ile başkanları ile birlikte belirleyeceğini söyledi. Özel daha önce söz verdiği üzere ilk ziyaretini Hatay'a yapacağını 2. Ziyaretini ikinci memleketi kabul ettiği Osmaniye'ye yapacağı kaydetti.

Özgür Özel kimdir?

Özgür Özel 21 Eylül 1974, Manisa doğumlu Türk siyasetçi ve eczacı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) mevcut genel başkanı. 2011'den beri TBMM'de Manisa milletvekilliği görevini sürdürmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 24 Haziran 2015 tarihinden 3 Haziran 2023 tarihine kadar grup başkanvekilliği görevini sürdürdü. 3 Haziran 2023 tarihinde parti grubu tarafından Cumhuriyet Halk Partisi TBMM grup başkanı olarak seçildi.[3] 5 Kasım 2023 tarihinde 2. tura kalan seçimde Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı 276 oy farkla CHP genel başkanı olarak seçildi.

 Üsküp ve Selanik kökenli Balkan göçmeni bir ailenin çocuğudur. ilköğretimine Manisa'da, orta ve lise öğrenimine İzmir'de bulunan Bornova Anadolu Lisesinde başladı. Bornova Anadolu Lisesi Almanca Bölümü ve Manisa Lisesinde tamamlamasının ardından 1997 yılında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun oldu.Evli ve 1 çocuk babasıdır.

chp kurultay chp kurultay sonucu chp kurultay son dakika chp kurultay kim kazandı chp kurultay canlı özgür özel özgür özel kimdir