Son Dakika: CHP'de Başkanlık seçimi 2. Tura kaldı

TAKİP ET

CHP''de Başkanlık seçimi 2. Tura kaldı. İlk tur oylamada Özgür Özel 682 oy alarak ilk turu önde tamamladı. mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise 664 oyda kaldı. Böylece seçim 2. Tura kaldı.

Ankara’da yapılan CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda Özgür Özel 682 oy aldı Kemal Kılıçdaroğlu ise 664 oy aldı  ve seçim ikinci tura kaldı. Adaylardan biri 684 oy almış olsaydı seçimi kazanacaktı. İkinci tur oy kullanma işlemi saat 23:45’de başlayacak ve 01:00’de bitecek.

CHP 38. Olağan Kurultayı “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganıyla bugün Ankara’da başladı. 81 ilden gelen bin 366 kurultay delegesi, Cumhuriyet’in ve partinin 100. yılında yeni genel başkanı ve yeni parti yönetimini seçiyor. Delegeler, kurultay için imza attı..

Ankara Spor Salonu’nda saat 10.00’da başlayan kurultayda, CHP Genel Başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel yarıştı. Eski milletvekili İlhan Cihaner ve Örsan Öymen ise adaylıktan çekildi. İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel’in yeterli delege imzasına ulaştığını ve genel başkanlık için yarışacaklarını belirtti. Genel başkanlık yarışında aday olabilmek için en az 68 delegenin imzası gerekiyor. Adayların seçilebilmesi için ilk turda 1367 delegenin 684’ünün oyunu alması gerekiyor.

İLK TURDA KAZANAN ÇIKMADI

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda konuşmaların tamamlanmasından sonra yapılan seçimde Genel Başkan Adayı Özgür Özel 682 oy aldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise 664 oy aldı.

chp kurultay chp kurultay sonucu chp kurultay son dakika chp kurultay kim kazandı chp kurultayı ne zaman