Serpil Barlas hayatını kaybetti. Serpil Barlas kimdir, kaç yaşında neden öldü?

TAKİP ET

Türk pop müziğinin önemli isimlerinden Serpil Barlas yaşamını yitirdi. Serpil Barlas, İstanbul Beşiktaş'taki evinde akşam yemeğinin ardından kalbindeki ritim bozukluğuna bağlı kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Türk pop müziğinin önemli isimlerinden Serpil Barlas yaşamını yitirdi. Serpil Barlas, İstanbul Beşiktaş'taki evinde akşam yemeğinin ardından kalbindeki ritim bozukluğuna bağlı kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Türk pop müziğinin önemli isimlerinden olan Serpil Barlas, hayatını kaybetti. Serpil Barlas, İstanbul Beşiktaş'taki evinde akşam yemeği sonrası kalbinde yaşanan ritim bozukluğuna bağlı kalp yetmezliği sebebiyle yaşamını yitirdiği öğrenildi. Serpil Barlas'ın cenazesi, 22 Şubat Pazartesi günü Feriköy Mezarlığı'nda anneannesi Macide Balkış'ın bulunduğu aile kabristanına defnedilecek.

YENİ SINGLE HAZIRLIĞI YAPIYORDU

1980'li yıllarda şarkılarıyla geniş bir hayran kitlesi oluşturmayı başaran ve üstlendiği sosyal sorumluluk projeleriyle gündem yaratan Serpil Barlas, uzun bir süredir Amerika'da  yaşıyor ve müzik çalışmalarına orada devam ediyordu. Ünlü kompozitör Uğur Dikmen ile evli olan Barlas, Türk Sanat Müziği'nin assolistlerinden Aysel İpar'ın da kızıydı. Son zamanlarda single hazırlıkları yapan sanatçı, Nisan ayında stüdyoya girmeyi hedefliyordu.

 

SERPİL BARLAS KİMDİR?

Serpil Barlas, Türk müziği solisti Aysel İpar ve Kazım Polat'ın kızıydı.1960'lı yıllarda şehir tiyatrolarında sanat hayatına başladı. Döneminin ünlü orkestralarında solistlik yaptı. 1970 yılında Altın Ses Yarışması'nda Nilüfer'in ardından ikinciliğin sahibi oldu. 1976-1978 yılları arasında ise birkaç 45'lik plak doldurmuş ve bunların arasında en fazla Oldu Olanlar (orj. Dibi Dibi Daba da) adlı parça ile adından söz ettirdi. 1978'de"Yaşamaya Bak" isimli şarkı ile Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye finalinde katıldı. 1978 yılında ABD'ne yerleşerek orada 15 yıl ikamet etti.

Türkiye'ye 1993 yılında dönüşünün ardından AIDS ile müadelede öncülük ederek sanar camiasında bir ilke imza attı. AIDS ve sahipsiz sokak çocuklarının yanında Bosna'daki soykırım gibi konularda yaptığı çalışmalarla kamuoyunun dikkatini çekmeye çalışarakm tanınan müzisyen Uğur Dikmen'in desteğiyle yaptığı albümlerinde bu konulara da dokunan "Benim Adım İnsan", "Sahipsiz Çocuklar" , "Bosna" adlı şarkıları ile üstlendiği misyonu savunmaya çalışmıştı.

serpil barlas eurovision türkiye finali aysel ipar