Sel faciasında kaçak bungalov tesisinde 5 kişi hayatını kaybetti

TAKİP ET

Kırklareli'ndeki sel faciasında 5 vatandaşın hayatını kaybettiği bungalov evleri ruhsata aykırı olarak inşa ettiği tespit edilen işletme sahibi hakkında gözaltı kararı verildi. Öte yandan selde kaybolanlar arasında yer alan tatil için bölgeye gelen doktor Selman Bağışlar ile öğrenci eşi Mihriban Bağışlar'ın suların yükselmeye başladığında ailelerine telefonda "sel geldiğini" haber verdiği ve araçlarıyla bölgeden uzaklaşmaya çalıştıkları sırada sel sularının çifti sürüklediği öğrenildi.

Sel ve taşkınların vurduğu Kırklareli Longoz Ormanları'nda bulunan bungalov tatil tesisindeki evlerinin sürüklenmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise kayıp.

AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Arama Kurtarma, itfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri, Polis Arama Kurtarma Timleri ve askeri birliklerin, selin sürüklediği bungalov evlerin bulunduğu alanın yakınında kaybolan kişiyi gece termal kameralarla süren arama çalışmaları gün ışımasıyla karadan ve havadan devam ediyor.

5 kilometre uzunluğundaki vadide 900'ü aşkın kişinin çalışma yürüttüğü alanda iş makineleri de öbeklenmiş kütük, tomruk ve ağaç birikintilerini kaldırıyor.

Arama kurtarma çalışmalarına çok sayıda komando birlikleri de katılıyor. Köylüler selin sürüklediği tomruk ve kütüklerin kaldırılması çalışmalarına yardım ediyor. Arama kurtarma köpekleri de bölgede arama çalışmalarına katılıyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, içerisinde 18 bungalov evin olduğu konaklama tesisinin ruhsatsız olup olmadığı yönündeki soruyu "Bu, savcılığın meselesi, başsavcımız olayın üzerine, soruşturma başlatılmış durumda. Kimse merak etmesin soruşturma yapılacak ve gereği yapılacak." diye yanıtladı.

Selde kaybolanlar arasında tatil için bölgeye gelen doktor Selman Bağışlar (27) ile beslenme ve diyetetik bölümü öğrencisi eşi Mihriban Bağışlar (25) da bulunuyordu.

Suların yükselmeye başladığı sırada ailelerine telefonda "sel geldiğini" haber verip, araçlarıyla bölgeden uzaklaşmaya çalıştıkları ancak sel sularının çifti sürüklediği öğrenildi.

Çiftin cenazesi araçlarının yakınında bulundu.

Bölgede ikisi dün, üçü de bugün olmak üzere 5 kişinin cesedine ulaşıldı.

Kayıp kişinin aranması çalışmaları sürdürülüyor.

kırklareli sel kırklareli sel ölenlerin isimleri kırklareli sel son dakika kırklareli sel felaketi ölenler kırklareli sel doktor