Save a Dog paylaşımı merak konusu oldu

TAKİP ET

Instagram kullanıcıları bugün hesaplarında "Save a Dog" paylaşımı ile karşı karşıya geldi. Birçok hesapta paylaşılan bu bağışın ne olduğu merak konusu oldu. Peki, Instagram'daki Save a Dog paylaşımı ne?

İnsanlar sosyal medya aracılığıyla yapılmasına karşı çıktıkları konulara tepki gösterebiliyor. Sosyal medya uygulamaları arasında en çok kullanılan uygulamalardan olan Instagram'da bugün "Save a Dog" paylaşımı yer alıyor. Kullanıcılar bu paylaşımın ne olduğunu araştırmaya başladı. Instagram'daki Save a Dog paylaşımı ne? 

İnstagram'da kar etmeyen kuruluş olan Humane Cociety İnternational'in gönderisi rekor kırdı. Canlı hayvan pazarlarındaki, hayvan eti tüketimi nedeniyle Koronavirüs'ü tüm dünyaya yaydığı düşünülen Çinin, her yıl düzenlediği korkunç festivaline tepki için tüm dünya ayaklandı.

Çin’in bazı bölgelerinde devam eden köpek eti yeme festivali” nedeniyle hayvanseverler harekete geçti. Binlerce köpeğin hayatını kurtarmak için başlatılan kampanyaya destek çığ gibi büyüdü. Kısa süre içerisinde hayvanları kurtarmak için gereken miktarın büyük çoğunluğu toplandı. 21 Haziran’a kadar ilgili bağışın tamamlanması durumunda birçok köpek festivalde satılmaktan kurtulacak.

INSTAGRAM ‘SAVE A DOG’ BAĞIŞI NEDİR?

Çin’in Yulin şehrinde 21-31 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen “Yulin köpek eti yeme festivali” içerisinde binlerce köpeğin kötü muameleye maruz kalacağı ve ardından kesilip yenileceği iddiaları üzerine binlerce kişi festivalde satışa sunulan köpekleri satın alarak hayatlarını kurtarmak için harekete geçti. Sosyal medyadan örgütlenen kişiler ilgili tutarı toplayarak tüm köpekleri kurtarmak için seferber oldular.

 

9 Nisan 2020’de alınan kararla Çin’de köpekler besi hayvan kategorisinden çıkarılarak evcil hayvan kategorisine geçirilse de yasağa ilişkin kararlar şehirlerin inisiyatifine bırakılıyor. Bu nedenle bazı şehirlerde festivalin devam edeceği düşünülüyor. 

 

save a dog çin köpek festivali