Samsun Limanında patlama

TAKİP ET

Samsun Limanı'ndan iki kez patlama sesi gelirken patlamaların ardından dumanlar göğe yükseldi.

Samsun Limanı'nda saat 11.00 sıralarında peşpeşe iki patlama meydana geldi.  Sesin duyulmasının hemen ardından önce siyah duman ardından alevler göğe yükseldi. 

KARADENİZ BÖLGESİ'NİN EN BÜYÜK LİMANI

Samsun Limanı Karadeniz Bölgesi'nin en büyük limanı.

Tarihten bu yana bir liman kenti olan Samsun'un limanı olmadığı dönemlerde iskeleler bu işlevi görmekteydi.

Şehirde bir liman inşa edilmesi için 1910 yılında İngilizler ile anlaşılmasına karşın 1. Dünya Savaşı'nın başlaması nedeniyle bu proje hayata geçirilememiştir.

1923 yılında devlete devredilen bu iskelelerin bulunduğu yerde 1953'te inşaatı başlamış ve 1963 yılında inşaat henüz sürerken liman faaliyete açılmıştır. Ayrıca 1990 yılında limana sanayi rıhtımı da eklenmiştir.

Samsun Limanı'nda, gemilerden alınan atık yağların depolandığı tanklardan bir tanesinde meydana gelen patlama sonucu çıkan yangın, kısa sürede söndürüldü.

Samsun Limanı içerisinde bulunan gemilerden alınan atık yağların depolandığı yakıt tanklarından birinde ısınmadan dolayı saat 11.15 sıralarında patlama meydana geldi.

Patlama sonrası çıkan yangın, itfaiye tarafından kısa sürede söndürülürken, olayda kimse yaralanmadı.

Samsun Valiliği'nden açıklama

Samsun Valiliği'nden yapılan açıklamada ise "Samsun liman içerisinde bulunan gemilerden alınan atık yağların depolandığı, yakıt tanklarından bir tanesinde ısınmadan dolayı saat 11.15'te patlama meydana gelmiş, çıkan yangın itfaiye tarafından kısa sürede söndürülmüş, herhangi bir yaralı mevcut değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

samsun limanı patlama limanda patlama samsun patlama liman