Rusya'nın kararı tüm dünyaya pahalıya patladı: Buğday fiyatları 5 ayın zirvesinde
Rusya'nın Ukrayna'ya ait tahıl limanlarına saldırması ve tahıl koridoru anlaşmasından da çekilmesinin ardından buğday fiyatları, son 5 ayın en yüksek seviyesine çıktı.
Chicago'da işlem gören buğday vadeli kontratları yüzde 2,6 kadar artışla kilo başına 7,7725 dolara yükselerek şubat ortasından bu yana en pahalı seviyeye ulaştı.
Buğday fiyatları Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin bir sonucu olarak bu yılın başlarında rekor seviyelere ulaşmıştı.
Rusya ve Ukrayna, dünyada ticareti yapılan buğdayın yaklaşık yüzde 30'unu üretiyor ve bu da kıtlık endişelerini artırıyor.
Tahıl fiyatları geçtiğimiz hafta Rusya'nın, Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracatı için Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde yapılan anlaşmadan çekilmesinin ardından yükseldi.