Rusya'dan nükleer tehdit

TAKİP ET

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 7. gününde devam ediyor. RIA haber ajansı, Rus ordusunun Herson'u ele geçirdiğini duyurdu. Rus güçlerinin Kiev'e giderek yaklaştığı bildirildi. Rus Dışişleri Bakanı Lavrov ise olası bir 3. Dünya Savaşı'nda nükleer silahların kullanılacağnı söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırı 7. gününde. Bölgede çatışmalar devam ediyor. 

Ukrayna ordusu ülkenin birçok yerinde Rus askerlerine karşı direnişini sürdürüyor. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de sirenler çalıyor.

Belarus güçleri Ukrayna'ya girerse Rusya ile aynı yaptırımlara maruz kalacak

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı, Belarus birliklerinin Rusya'nın saldırılarında görev alıp almadığına dair bir bilgi olmadığını açıkladı. Rusya'nın İskender füzelerini kullandığını aktaran danışman, Herson'un düşmesinin olası görünmediğini söyledi. Yapılan açıklamada, Herson'da sokak çatışmalarının sürdüğü aktarıldı.
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, Belarus güçlerinin Ukrayna'ya girmesi halinde Rusya ile aynı yaptırımlara maruz kalacağı konusunda uyardı.

Lavrovdan ‘Nükleer tehdit’


Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un "3. Dünya savaşı olursa nükleer ve yıkıcı olacaktır" sözü ‘nükleer tehdit’ olarak algılandı.

Devlet Başkanı Putin, saldırının başladığı 5. günde Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov ile yaptığı toplantıda, Rus ordusunun nükleer silahlar ve hipersonik füzeleri kapsayan caydırıcı güçlerinin özel savaş durumuna geçirilmesi emrini vermişti.

Bu emir, Rusya'nın nükleer silahları ve hipersonik füzelerini yeniden gündeme getirmişti.

Gözler Rusya'nın nükleer silahlar ve hipersonik füzelerine çevrildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Rus ordusunun nükleer caydırıcı güçleri için özel savaş görevi durumuna geçmesi emri vermesi, gözleri bu ülkenin nükleer silahları ve hipersonik füzelerine çevirdi.

Rusya'nın, Ukrayna savaşı nedeniyle Başkan Putin'in özel savaş durumuna geçirilmesi emrini verdiği nükleer silah envanterinde 6 bin 255 başlık bulunduğu tahmin ediliyor. Batı Bloku'nun elinde bulunan 6 bin 65 nükleer silahın 5 bin 550'sinin ABD, 290'ının Fransa, 225'inin de İngiltere'nin elinde olduğu belirtiliyor.

Bölgeden gelen son gelişmeler şöyle;
Rus RIA haber ajansı tarafından saat 10.05 de yapılan açıklamada, Rus ordusunun Herson'u ele geçirdiği belirtildi. 
 

Rus haber ajansı TASS, bugün saat 11.56 'da Rusya-Ukrayna barış görüşmelerinin ertelendiğini duyurdu. Programın değiştiği ve resmi açıklamanın daha sonra yapılacağı belirtildi.

 Birleşmiş Milletler (BM), Ukrayna'da savaştan zarar gören siviller için çok kısa zamanda 1,5 milyar dolar bağış sözü alındığını duyurdu.

 Rusya saldırısı altındaki Ukrayna'nın başkenti Kiev'de patlama sesleri duyulurken Jitomir kentindeki saldırıda 1'i çocuk, 4 kişi öldü.

Rusya Savunma Bakanlığının Kiev'de Ukrayna istihbaratına, merkezleri vuracağını duyurmasının ardından akşam saatlerinde kentte büyük patlama sesleri duyuldu. Ukraynalı yetkililer, nerelerin hedef alındığını açıklamadı.

Uluslararası Adalet Divanı, Soykırım Sözleşmesi'nin ihlali gerekçesiyle Ukrayna'nın Rusya'ya açtığı davanın ilk duruşmalarının 7-8 Mart'ta yapılacağını açıkladı.

 Birleşmiş Milletler (BM), Ukrayna'da savaştan zarar gören siviller için çok kısa zamanda 1,5 milyar dolar bağış sözü alındığını duyurdu.
Kaynak; NTV