Rusya'dan batıya tüyler ürpertici tehdit! Putin'den Çeget'li tehdit

TAKİP ET

Ukrayna Rusya savaşı devam ederken Rusya'dan gelen bu fotoğraf gündeme adeta bomba gibi düştü. Batı'ya gözdağı veren Rusya Devlet Başkanı Putin, Çeget ile tehdit etti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş geçtiğimiz yılın Şubat ayından beri devam ediyor.

Batı'nın tank yardımı ile sahada elini güçlendiren Ukrayna'ya karşı savaşı sürdüren Rusya'dan gelen fotoğraf dünyayı alarma geçirdi.

'Tanklardan daha fazlasını konuşlandıracağız' diyen Putin Batı'ya gözdağı verdi, Rus lider Çeget'i ortaya çıkararak adeta nükleer tehditte bulundu.

İngiliz Mirror gazetesi 'Batı'ya tüyler ürpertici bir tehdit' başlığı ile okurlarına sunduğu haberde Rus liderin resmi ziyareti sıranda nükleer saldırı yapmaya imkan sunan çantasını da yanında getirdiğini yazdı.

O anlar ait görüntüler uluslararası Haber ajansı AP tarafından Dünya ile paylaşıldı.

Nükleer evrak çantası ile anıta çelenk

Söz konusu karelerde Putin'in bir anıta çelenk bıraktığı anlarda korumalarının nükleer evrak çantasını taşıdığı görülüyor.

Putin'in yanından ayırmadığı çanta ve taşıdığı sistem son teknolojiyle geliştirildi.

Gorbaçov ve Yeltsin döneminde ‘Bond’ tipi bir çanta gibi görünüyordu. Putin döneminde ise daha ‘kompakt’ hale dönüştü ve adı da ‘Çeget’ oldu.

Çeget, Kafkasların Çerkes bölgesindeki yüksek bir dağın adı.

Rus devlet kanalına konuşan bir askeri uzmana göre daha önceden oluşturulmuş savaş kodları bir flaş bellek aracılığıyla çanta üzerinden komuta merkezine iletiliyor.

Putin, hipersonik Satan-2 nükleer füzesinin ikinci kez denenmesi emrini vermişti

Putin, geçtiğimiz dönemde hipersonik Satan-2 nükleer füzesinin yıl sonuna kadar ikinci kez denenmesi için acil olarak emir vermişti.

Putin'in verdiği talimat sonrası ABD, donanmasına ait yeni geliştirilen savaş gemilerindeki nükleer silah kapasitelerini artıracak bir düzenlemeye gitmişti.

Tüm başkentler menzil içinde

RS-28 Sarmat füzesi olarak bilinen ve dünyanın öbür ucundaki hedefleri vurabilen Rusya’nın ölümcül silahı İngiltere'nin başkenti Londra'ya ulaşabilecek menzile de sahip.

Başka bir deyişle Rusya, caydırıcı güç çerçevesinde söz konusu füzeyle Avrupa'nın tüm başkentlerini vurma kapasitesine ulaşıyor. ABD basınına göre, füzenin menzili içerisinde ABD'de de yer alıyor.

Kaynak: Hürriyet

 

rusya putin rusya çeget tehditi çeget nedir? RUSYA NÜKLEER TEHDİT rusya nükleer tehdit