RTÜK'ten Sedef Kabaş'ın sözlerine inceleme

TAKİP ET

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Sedef Kabaş'ın Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan kabul edilmesi asla mümkün olmayan sözlerine ilişkin inceleme kararı alınmıştır" açıklamasında bulunurken Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kabaş'ın bir televizyon programında yaptığı konuşmalarla ilgili inceleme başlattı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"TELE 1 yayın kuruluşunda, Sedef Kabaş’ın Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan kabul edilmesi asla mümkün olmayan sözlerine ilişkin inceleme kararı alınmıştır. Konu ilk Üst Kurul toplantısında Kurul gündemine getirilecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız."

NE OLMUŞTU?

TELE 1'de Uğur Dündar'ın moderatörlüğündeki "Halk Arenası" programında konuşan Sedef Kabaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak çirkin ifadelerle hakarette bulunmuştu.

Kabaş, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun da konuk olduğu programda, şunları söylemişti:

Şuna inanıyorum ki Recep Tayyip Erdoğan, dönüp siyasi hayatına baksa, bu toplum kendisine çok şans verdi. Çok iyi makamlara getirdi, çok oy verdi.

Çok meşhur bir söz vardır, 'Taçlanan baş akıllanır' diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır, hadi onu söylemeyeyim, 'büyükbaş hayvan' diyeyim. 'Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur' denir. Yani tam tersini ifade eder.